National

Gabriela Firea: „Klaus Iohannis și Ludovic Orban încearcă cu disperare să provoace un scandal politic”

Publicat: 25 nov. 2020
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei

Liderul PSD la Bucureşti. Gabriela Firea a reacţionat dur după conferinţa de presă a preşedintelui Klaus Iohannis.

Gabriela Firea consideră că, preşedintele alături de Guvernul Orban vor să provoace un scandal politic pentru a deturna atenţia publică de la problemele cu care se confruntă România în plină criză sanitară.

“Klaus Iohannis și Ludovic Orban încearcă cu disperare să provoace un scandal politic pentru a deturna atenția publică de la problemele deosebit de grave cu care se confruntă cetățenii, din cauza incompetenței guvernului PNL”, a spus Firea în postarea de pe Facebook.

Ea reaminteşte apoi situaţia sitemului sanitar şi a economiei menţionând că actuala guvernare este vinovată pentru acest eşec.

“Eșec total în gestionarea pandemiei! Spitalele sunt sufocate, anul școlar e compromis, salariații riscă să-și piardă locurile de muncă, inflația crește iar economia se prăbușește. Acestea sunt lucrurile grave de la care încearcă ei să abată atenția, pentru că ei sunt vinovați”, a mai precizat Gabriela Firea în postare de pe Facebook.

Firea: Rolul unui Guvern e să stimuleze economia pentru a produce prosperitate cetățenilor.

“Președintele și Orban instigă la dezordine constituțională și nerespectarea legii spunând că nu vor respecta decizia CCR dacă va aproba a doua oară majorarea pensiilor cu 40%.

Este practic un îndemn intolerabil de la cel mai înalt nivel pentru nerespectarea legilor statului și a regulilor democratice.

Argumentul că nu sunt bani este argumentul prostului care nu știe să guverneze.

Rolul unui Guvern e să stimuleze economia pentru a produce prosperitate cetățenilor”, a mai spus Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Gabriela Firea, despre modul în care Guvernul Orban gestionează pensiile și alocațiile

Gabriela Firea a declarat luni, in emisiunea „Subiectiv” de la Antena3, că Guvernul PNL nu găsește niciodată bani de pensii și de alocații pentru copii și acuză actualii guvernanți ca plănuiesc să majoreze taxele și impozitele, dacă vor rămâne la putere.

„Noi știm chiar de la oamenii apropiați lor, și anume că, în cazul în care vor rămâne la Guvernare, intenționează să crească taxele și impozitele.” a spus Firea.

„De ce nu se găsesc niciodată bani pentru români, pentru cetățeni? De ce se spune de fiecare dată, din partea lor, că alocațiile, pensile, reprezintă pomeni? După o viață de muncă, eu cred că nu poți să spui despre un pensionar din România că așteaptă o pomană. De asemenea, dreptul copilului de a primi o alocație din partea statului, nu cred că această suma poate fi trecută la pomeni.

Actualul Guvern a tăiat 26% din dreptul pensionarului din România de a i se majora, conform legii, pensia. S-au dat 14%, s-au tăiat 26%.” a mai spus fostul Primar al Capitalei.

Aceasta a făcut referire și la anunțul lui Marcel Ciolacu care a anunțat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială: „Mi se pare foarte corect principiul: cât contribui atât primești.”

Adauga un comentariu