National

Gabriela Firea vorbește despre moțiunea simplă a PSD la adresa ministrului Claudiu Năsui: „Trebuie să plece”

Publicat: 18 feb. 2021
Gabriela Firea uimită
Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea

Joi seara, 18 februarie, Gabriela Firea, senator PSD, a postat un mesaj pe o pagină de socializare, în care confirmă moțiunea simplă a social-democraților la adresa ministrului Claudiu Năsui: „Bătaia de joc a ministrului economiei, Claudiu Năsui, la adresa a peste 27.000 de firme românești, nu poate rămâne nesancționată! Trebuie să plece!”

„Bătaia de joc a ministrului economiei, Claudiu Năsui, la adresa a peste 27.000 de firme românești, nu poate rămâne nesancționată! Pentru haosul instituțional provocat din cauza incompetenței sale, pentru tentativa de fraudă masivă care a subminat un sprijinul destinat IMM-urilor, pentru seria scandalurilor pe care le-a provocat, ministrul Claudiu Năsui trebuie să plece!” a scris Gabriela Firea, joi.

„Motiunea simplă a PSD la adresa ministrului Claudiu Năsui denunță:

Frauda căreia i-au căzut victime 27.000 de mii de firme.

Așa zisa plângere penală făcut de ministrul Năsui la DNA pentru ” suspiciuni de fraudă la granturile de 550 de milioane de euro” nu reprezintă decât o tentativă disperată de deturnare a atenției și de mascare a faptului că atât el, cât și un apropiat al său, au avut acces și au intervenit pe platforma informatică destinată înscrierii firmelor care voiau să aplice pentru Măsura 3 – granturi nerambursabile de până la 200.000 de euro/companie.” a mai scris aceasta.

Gabriela Firea: „Ministrul Năsui a dat acces unor persoane străine de minister la documente oficiale și sistemele informatice ale ministerului„

„Fapt este că JUMĂTATE dintre proiectele câștigătoare au fost înscrise în ULTIMA ZI, după intervențiile pe platforma informatică a ministrului Năsui și apropiatului său care n-avea niciun drept – respectiv Paul Ene, președinte al USR Sector 4.

Iresponsabilitatea ministrului Năsui care a dat acces unor persoane străine de minister la documente oficiale și sistemele informatice ale ministerului, respectiv lui Paul Ene, președinte USR sect. 4.

Incapacitatea ministrului USR Năsui care se ceartă cu ministrul PNL Popescu și nu reușește, de aproape două luni de la preluarea mandatului, să despartă, legal, ministerul Economiei de ministerul Energiei, fapt ce paralizează activitatea ambelor instituții.

În proiectele de înființare și organizare, la anexe, sunt trecut aceleași entități și la un minister și la altul, în pofida prevederilor legale clare.
Impostura morală a ministrului Năsui, care a promovat pe funcții de răspundere colaboratori dovediți ai fostei Securități.

Am discutat acest subiect si cu parlamentarii si consilierii din Bucuresti. Vom vota motiunea impotriva ministrului Nāsui!”

Bătaia de joc a ministrului economiei, Claudiu Năsui, la adresa a peste 27.000 de firme românești, nu poate rămâne…

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 18 februarie 2021

Marcel Ciolacu: „Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție”

Marcel Ciolacu, președintele PSD a declarat că „există suspiciuni clare de măsluire” în ceea ce privește Măsura 3 pentru granturi de investiţii: „Eu mă mir că nu a descins DNA”.

„Dl. Năsui… Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru – care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce dl. Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni.

Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Adauga un comentariu