National

Gabriela Scutea, propusă la șefia Parchetului General: „Primul pas este să conving CSM pentru aviz“

Publicat: 21 ian. 2020

Gabriela Scutea, alegerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror general al României, nu a fost surprinsă de această posibilă numire, subliniind că următorul pas este acela de a convinge CSM pentru a i se acorda avizul necesar ocupării acestei funcții, scrie Monitorul Justiției.

„M-am înscris în această cursă pentru că am mai candidat şi înainte, având încrederea că pot prezenta un profil adecvat. Ca atuu-uri, sunt o legalistă, am mai ocupat funcţii importante la vârful Parchetului Înaltei Curţi, am experienţă de management. Deşi am 24 de ani vechime în magistratură, îmi fac şi acum datoria cu pasiune. Primul pas care urmează după această nominalizare este să conving CSM pentru emiterea avizului!”, a declarat Gabriela Scutea pentru Monitorul Justiției.

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat, marți, că Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcției de procuror general al României. Propunerea va merge la CSM pentru aviz consultativ.

„Cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar depus. O prestație pertinentă și plină de hotărâri. Este un procuror care nu prezintă necunoscute. A fost cel mai bun proiect din cele prezentate”, a spus ministrul Justiției.loading...

Adauga un comentariu