Magazin

Gadgetul care are probleme etice si chiar legale – VIDEO

Publicat: 03 sept. 2013

Un gadget lansat de curand a inceput sa ii scandalizeze pa pasionatii de tehnologie, care considera ca aceasta inventie a depasit limitele.

Memoto este o camera foto care poate fi purtata pe haine si face fotografii la fiecare 30 de secunde. Ea a fost creata de Matrin Kaellstroem, in varsta de 38 de ani, scrie inquisitr.com.

Lui i-a venit aceasta idee dupa ce ambii parinti i-au murit din cauza cancerului. El este de parere ca momentele cele mai interesante din viata sunt ratate deoarece oamenii fac fotografii doar la unele evenimente.

Ea este usor de purtat si permite oamenilor sa faca fotografii pe tot parcursul unei zile, fara sa fie nevoiti sa apese pe vreun buton.

Memoto sorteaza si fotografiile pe care le face. Ea creeaza un istoric al pozelor folosind localizarea GPS, indicii temporale si senzori de lumina.

Fotografiile puse in ordine pot fi apoi impartasite cu ceilalti pe Twitter sau Facebook, precum si pe alte retele de socializare.

Totusi, o asemena inventie ridica multe probleme etice sau chiar legale. Unii oameni nici nu isi pot da seama ca sunt fotografiati de cineva.

Pretul acestui gadget este de 280 de dolari, el fiind disponibil in mai multe culori. In primul an de utilizare, fotografiile sunt stocate gratuit.

Apoi, utilizatorii vor plati 9 dolari pe luna pentru stocarea lor. Memoto are o aplicatie inclusa, care ajuta la sortarea si afisarea fotografiilor, scrie ziare.comloading...

Adauga un comentariu