Gadgeturi

Gadgetul care iti spune cate calorii are orice aliment

Publicat: 13 iun. 2014

Un gadget care se finanteaza pe Kickstarter vrea sa schimbe modul cum mancam. Folosindu-se de analize chimice, SCiO poate sa ne spuna cate calorii are orice aliment din fata noastra.

SCiO este de 60 de zile pe Kickstarter si mai are trei zile pana isi incheie campania de finantare. Creatorii sai doreau 200.000 de dolari, dar au strans peste 2,5 milioane de dolari de la aproape 12.000 de sustinatori.

SCiO e un gadget care analizeaza mancare, plante si medicamente. Cu ajutorul sau, atunci cand il indreptam spre alimentele dorite, primim pe aplicatia de smartphone informatii despre caracteristicile nutritionale, cat de copt este un fruct, calitatea uleiului de gatit sau cat de hidratate sunt plantele.

SCiO e bazat pe o tehnologie foarte veche numita spectroscopie. Practic, fiecare molecula vibreaza in stilul sau unic si aceste vibratii interactioneaza cu lumina pentru a crea o semnatura unica. SCiO include o sursa de lumina care e indreptata spre alimentul dorit si un senzor optic numit spectrometru care colecteaza lumina reflectata. Spectometrul identifica atunci continutul alimentelor si ne ofera informatii pe ecranul smartphone-ului.

Ce este unic la SCiO e dimensiunea sa, pentru ca poate sa fie pus la chei si cand mergem prin supermarket putem sa studiem alimentele pe care le dorim. Momentul de analiza dureaza 1-2 secunde, iar distanta de masurare este de 0-20 de milimetri. Bateria are o autonomie de o saptamana si poate fi incarcata prin microUSB.

Citeste mai mult pe playtech.ro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit