Eveniment-Social

Gafa de proportii – Mii de indemnizatii calculate gresit

Publicat: 23 apr. 2012
1

Casa de Pensii a calculat gresit zeci de mii de indemnizatii si isi recunoaste greseala. O adresa oficiala a Casei Nationale de Pensii anunta casele teritoriale ca mai multe indemnizatii acordate eroilor si luptatorilor Revolutiei au fost calculate in mod eronat.

Aceste indemnizatii au fost taiate in iulie 2010 cu 15%, fiind una dintre masurile de austeritate. Incepand cu luna ianuarie 2011, acestea ar fi trebuit marite cu 15%, procent care trebuia aplicat la suma rezultata in urma taierii din iulie 2010. Insa, Casa de Pensii a aplicat procentul de 15% la suma din iunie 2010, adica dinaintea taierii.

Casa Nationala de Pensii a ajung la concluzia ca in perioada ianuarie 2011 – martie 2012 zeci de mii de indemnizatii au fost platite in alt cuantum decat cel legal cuvenit.

Asadar, timp de 12, in unele cazuri 15 luni, revolutionarii care au fost raniti in 1989, urmasii eroilor martiri, ingrijitorii revolutionarilor mutilati sau cu grad I invaliditate dar si cei care primesc pensii acordate sotilor supravietuitori au primit sume de bani in plus, bani pe care acum Casa de Pensii vrea sa-i recupereze.

Sursa: antena3.ro

Adauga un comentariu