National

Gafa FABULOASA. „Coloana Infinitului”, prezentata drept „colon”. Care este explicatia

Publicat: 08 aug. 2015
1
Angajatii Centrului Cultural „Constantin Brancusi” fac o noua gafa. Acestia au pus in vanzare carti postale si suveniruri, in care „Coloana Infinitului” este promovata drept… „Colon”. In urma cu doi ani, tot ei au aprobat ca operele sculptorului Constantin Brancusi sa fie spalate cu jet de apa sub presiune.
Centrul de Promovare „Constantin Brancusi” din Targu Jiu a pus in vanzare, pentru turistii straini, carti postale cu traduceri gresite. Denumirile operelor celebre din parcul ce poarta numele sculptorului sunt scrise incorect. Cea mai grava greseala apare la denumirea „Coloanei Infinitului”. La traducerea in franceza a fost mancata o litera, iar termenul rezultat duce mai mult spre sensul de „colon”, noteaza realitatea.net.
Conducerea Centrului recunoaste ca materialele nu au fost verificate si incearca sa paseze responsabilitatea catre persoana care se ocupa de magazin. Directorul este contrazis de responsabilul magazinului.
Potrivit Primariei Targu Jiu, in subordinea careia se afla Centrul Brancusi, materialele sunt si NU sunt gresite.
Cartile postale au fost imprimate la firma care a apartinut, pana nu de mult, consilierului presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Ovidiu Popescu.
Adauga un comentariu