Secretele istoriei

Gafa făcută de prințesa Diana. Charles și restul familiei regale au crezut că a înnebunit

Publicat: 14 apr. 2021
Printesa Diana in rochie alba si cu diamante in ureche
Printesa Diana a facut o gafa in timpul unei cine organizate cu o zi inainte de Craciun

În timpul unei cine oficiale, prințesa Diana a făcut gafa pentru care regina, prințul Charles și restul familiei au judecat-o foarte aspru. Întâlnirile oficiale nu au fost niciodată pe placul acesteia, iar regulile stricte pe care trebuia să le respecte i se păreau dificile.

În timpul unui prânz, care a avut loc cu o zi înainte de Crăciun, o întrebare pusă de prințesa Diana a stârnit controverse.

Gafa făcută de prințesa Diana în timpul unei cine oficiale

Aflată la masă cu toți membrii Casei Regale, prințesa Diana a pus o întrebare care i-a făcut pe toți ceilalți să se simtă stânjeniți. Astfel, rușinați fiind, au schimbat imediat subiectul discuției în încercarea de a masca gafa făcută de aceasta.

Andrew Morton, biograful regal, a făcut dezvăluiri cu privire la întâmplarea care a avut loc la acea cina. Potrivit acestuia, Diana ar fi adus în discuție subiectul familiei regale și al unei Europe federale.

Prințesa Diana ar fi contestat importanța familiei regale în contextul unei lumi moderne, iar acest lucru i-a făcut pe toți cei prezenți să o privească într-o manieră negativă.

“Regina, prințul Charles și restul familiei regale au privit-o de parcă a înnebunit și au continuat dezbaterea lor despre cine a împușcat ultimul fazan al zilei, discuție care a ocupat tot restul serii. Un prieten a spus că ea considera monarhia ca fiind claustrofobă și complet depășită, fără nicio relevanță în problemele actuale. Ea considera că este o instituție care se prăbușește și că familia ei nici nu va ști ce a lovit-o în doar câțiva ani.”, a dezvăluit biograful regal Andrew Morton, potrivit mirror.co.uk.

Întrebarea adresată de aceasta i-a făcut pe toți să se simtă extrem de deranjați, însă nu i-au făcut reproșuri, ci doar au preferat să ocolească acel subiect.

Prinţul Harry, despre moartea Prințesei Diana

Lady Di a murit acum mai bine de 23 de ani, într-un accident rutier în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris. Pe atunci Harry avea doar 12 ani. Ducele de Sussex a povestit în cartea “Hospital by the Hill”, scrisă de Chris Connaughton, că la început nu a vrut să creadă sau să accepte decesul mamei sale, dar l-a ajutat să ştie că “spiritul, dragostea şi amintirile ei” vor dura de-a lungul timpului.

“Când eram copil, eu mi-am pierdut mama. La acea vreme, eu nu voiam să cred asta sau să accept, iar pierderea ei mi-a lăsat un gol interior uriaş. Știu cum te simți și vreau să te asigur că, odată cu trecerea timpului, acel gol vă fi umplut cu iubire și sprijin. Cu toții ne-am confruntat cu pierderi în diferite moduri, dar, când un părinte merge în Cer, mi s-a spus că spiritul său, dragostea și amintirile nu fac asta. Ei sunt mereu alături de tine și îi poți ține pentru totdeauna , iar acest lucru îl consider adevărat”, a scris  fiul cel mic al Prinţului Charles şi Diana de Wales, care a elogiat munca depusă de cei care şi-au dedicat viaţa “ajutorării celorlalţi”.

Ce părere avea Prințesa Diana despre faptul că fiul său va deveni Monarh

Prințesa Diana a oferit un interviu, înainte cu doi ani de tragicul eveniment în care să își piardă viața, în care a vorbit despre faptul că fiul său va deveni Monarh.

În vârstă de doar 13 ani la acea vreme, William era al doilea în linia de succesiune la tron. Martin Bashir a întrebat-o pe Diana dacă chiar crede că fiul său o va urma pe Regină și va deveni Monarh.

„Crezi că ar avea mai mult sens, ținând cont de dificultățile conjugale pe care tu și Prințul de Wales le-ați avut, dacă poziția de Monarh ar trece direct la fiul tău, Prințul William?”, a întrebat jurnalistul.

„William este foarte tânăr în acest moment, deci ar vrea ca o asemenea povară să îi fie pusă pe umeri la o asemenea vârstă? Nu pot răspunde la această întrebare.”, a răspuns regretata Prințesă.

În timpul unei cine oficiale, prințesa Diana a făcut o gafă care a stârnit controverse.

Comentarii
Adauga un comentariu