International

Gafa la Paris Match, care publica in deschidere un negationist in vesta galbena

Publicat: 06 dec. 2018

Paris Match a publicat joi in deschidere, fara sa stie, o "vesta galbena" care s-a dovedit a fi autorul antisemit Hervé Ryssen, in fata unui jandarm, o deschidere considerata "consternata" de catre organizatiile antirasiste, scrie AFP.

In aceasta fotografie a unui fotograf de agentie in timpul protestului parizian de sambata, militantul de extrema dreapta in vesta galbena poarta un drapel tricolor. Surprins din profil, acesta discuta cu un jandarm in fata Arcului de Triumf.

"Antisemitii si negationistii jubileaza gratie vizibilitatii pe care le-ati oferit-o astfel!", a criticat Liga internationala impotriva rasismului si antisemitismului (Licra). 

Hervé Lalin (numit si Ryssen), fost membru al Frontului National, a fost condamnat la inchisoare in mai multe randuri pentru mesaje antisemite, pe retelele sociale, pe blogul lui sau in carti.

"Fotografia a fost aleasa ca emblematica pentru ziua violenta din 1 decembrie", a explicat directorul de redactie al Paris Match, Olivier Royant, intr-un comunicat.

"Zecile de fotojurnalisti angajati pe teren, in conditii extrem de dificile, nu sunt in masura sa verifice identitatea, cu atat mai putin gandurile manifestantilor", a adaugat el.

"Aceasta fotografie intamplatoare arata insa infiltrarea miscarii vestelor galbene cu extremisti, in special de dreapta extrema. In acest fel acest individ s-a regasit pe coperta revistei noastre", a continuat Olivier Royant, reamintind ca revista grupului Lagardère lupta "fara ambiguitate (…) impotriva tuturor formelor de rasism si antisemitism".

Hervé Ryssen nu a dorit sa comenteze dar a distribuit fotografia revistei pe cel de-al doilea sau cont de Twitter, in conditiile in care celalalt este blocat de platforma.loading...

Adauga un comentariu