National

Gagauzia cere scuze Rusiei pentru „neobrazarea” Moldovei. Vezi raspunsul lui Dmitri Rogozin

Publicat: 14 mai 2014

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a multumit pe Twitter autoritatilor din Regiunea Autonoma Gagauzia care au cerut scuze Rusiei in numele Moldovei pentru incidentul confiscarii listelor cu semnaturi pro independenta ale transnistrenilor.

Autoritatile Gagauziei Ortodoxe si-au cerut scuze fata de Rusia pentru purtarea neobrazata a conducerii Moldovei. Va multumesc, prieteni!”, a scris miercuri Rogozin pe Twitter, referindu-se la episodul in care delegatii rusi aflati la Tiraspol au fost nevoiti sa predea listele pe care se aflau 30.000 de semnaturi in favoarea declararii independentei Transnistriei.

Citeste si Rusia AMENINTA Romania si Ucraina: „Ar putea deveni obiectul unor represalii”

Marti, 13 mai, baskanul Gagauziei si presedintele Adunarii Nationale a Regiunii Gagauzia, Dmitri Konstantinov, au facut publica o scrisoare in care isi cer scuze fata de Rusia pentru faptul ca autoritatile moldovenesti au confiscat documentele delegatiei ruse.

„Cautarea umilitoare si confiscarea de bunuri personale apartinand demnitarilor Rusiei incalca nu numai normele diplomatice, dar si normele de baza ale eticii care ar trebui sa fie inerente unui popor civilizat. Actiunile ilegale ale partii moldovenesti au fost inutile si au ajuns la rezultatul opus – o posibila deteriorare a cooperarii cu Rusia, care va afecta poporul moldovenesc”, se arata in declaratia conducerii Regiunii Autonome Gagauzia.

Citeste si ROGOZIN, in razboi cu BASESCU: „Ma intreb cate pahare a baut Basescu”

Ca urmare, se incheie scrisoarea, liderii Gagauziei „isi exprima regretul sincer fata de actiunile conducerii Republicii Moldova legate de acest incident”.

Vicepremierul rus a intreprins o vizita privata in Republica Moldova, fiind insotit de un grup de deputati ai Dumei de Stat a Adunarii Federale si de un membru al Guvernului. Scopul oficial al vizitei a fost acela de a asista la parada militara de Ziua Victoriei, 9 mai, de la Tiraspol, in republica moldoveana separatista Transnistria si, la sfarsit, el a luat de la autoritatile transnistrene liste cu 30.000 de semnaturi in favoarea declararii independentei.

Citeste si Dmitri Rogozin, un nou mesaj pe Twitter pentru Romania

Autoritatile Republicii Moldova au reusit insa sa le confiste, scrie ziare.comloading...

Comentarii
Adauga un comentariu