National

Gala Bute: Obreja, Resmerita si doi fosti subalterni ai lui Udrea, ELIBERATI

Publicat: 03 feb. 2015
1

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, primarul din Lupeni, Cornel Resmerita, Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia vor fi eliberati. Cei patru au fost retinuti in dosarul „Gala Bute”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca nu este competenta sa judece propunerile de arestare preventiva si arest la domiciliu in cazul lui Rudel Obreja si a celorlalti inculpati din dosarul „Gala Bute„, intrucat in cauza nu sunt urmariti penal actuali sau fosti ministri.

Instanta suprema a declinat cauza Tribunalului Bucuresti.

Surse judiciare au declarat, marti, ca judecatorul ICCJ Maricela Cobzariu, care a primit spre solutionare referatul DNA cu propunerea arestarii in cazul lui Rudel Obreja, a invocat din oficiu exceptia lipsei competentei materiale de judecare in acest caz.

Potrivit surselor citate, magistratul a invocat aceasta exceptie dupa ce a intrebat in sala de judecata daca in acest caz exista vreun aviz de incepere a urmaririi penale a vreunui actual sau fost ministru.

Dupa ce anchetatorii DNA prezenti la sedinta au aratat ca s-au solicitat avize in aceasta cauza, dar ca ele nu au fost emise inca, judecatorul le-a raspuns ca intr-un astfel de context competenta nu revine ICCJ, ci unei alte instante, potrivit acelorasi surse.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea si senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, in dosarul „Gala Bute”, in care sunt suspectati de fapte de coruptie.

Procurorii DNA i-au retinut in dosarul „Gala Bute” pe fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pe primarul orasului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, pe fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si pe fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia. Omul de afaceri Adrian Gardean, care controleaza SC Termogaz Company SA, a fost pus sub control judiciar.

Procurorii au cerut la ICCJ arestarea preventiva a lui Rudel Obreja si Cornel Resmerita si arest la domiciliu pentru Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia.

Adauga un comentariu