Actualitate

Gala FIE este pe cale sa inceapa – GALERIE FOTO,VIDEO

Publicat: 20 iun. 2014

Gala FIE este pe cale sa inceapa. Sala Mare a Teatrului National este deja plina, majoritatea invitatilor facandu-si deja aparitia. La Gala Premiilor de Excelenta in Educatie participa printre altii Episcopul Romano-Calotic, IPS Teofan, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, Ecaterina Andronescu si ministrul Educatiei Remus Pricopie.

A doua editie a Festivalului International al Educatiei le aduce iesenilor sute de evenimente, concentrate în 10 zile de teatru, film, dans, animatie stradala, concursuri, opera sau muzica. Festivalul organizat de municipalitate si Fundatia Iasi Capitala Culturala se deschide azi cu o suita de evenimente si spectacole organizate în strada sau în sala, atât în spatii consacrate cat si neconventionale. Evenimentul central al primei zile a festivalului este Gala de Excelenta FIE, organizata la Teatrul National „Vasile Alecsandri”.

În cadrul Galei FIE vor fi si câteva momente artistice sustinute de muzicianul Andrei Naidin si de artistii Operei Nationale Române Iasi. Amfitrionii Galei vor fi actorii ieseni Daniela Nane si Adrian Paduraru, acesta din urma fiind si purtatorul de cuvânt al FIE Iasi 2014.

În finalul Galei FIE va avea loc spectacolul cu piesa de teatru „O noapte furtunoasa”, în regia lui Gelu Colceag. Din distributie fac parte Daniela Nane (Zita), Vlad Logigan (Spiridon), Mircea Rusu (Nae Ipingescu), Doru Ana (Titirca), Andrei Mateiu (Rica Venturiano), Magda Catone (Veta), Vlad Corbeanu (Chiriac).

Adauga un comentariu