Magazin

Gala premiilor Oscar, in pericol de a fi boicotata – un protest inedit

Publicat: 21 feb. 2015
1

Mai multe organizatii pentru drepturi civile au lansat un apel la boicotarea ceremoniei de acordare a premiilor Oscar, care va avea loc duminica la Los Angeles, invocand faptul ca pe lista de nominalizati nu figureaza niciun minoritar etnic.

Astfel, activisti de la National Action Network, L.A. Policy Roundtable si Southern Christian Leadership Conference vor protesta duminica inainte de inceperea galei, informeaza Reuters.

„Credem ca premiile Oscar au nevoie de mai multa diversitate„, a declarat Najee Ali (foto), directorul politic al National Action Network.

Locul unde va avea loc manifestatia de protest nu a fost inca stabilit cu politia, a mai declarat acesta.

O investigatie efectuata in 2012 de jurnalistii de la Los Angeles Times a scos la iveala ca 94% dintre cei 6.100 de membri cu drept de vot ai Academiei de Arta si Film care decerneaza premiile Oscar sunt caucazieni, iar 77% sunt barbati.

Anul acesta, niciunul dintre 20 de actori nominalizati la cele 4 categorii nu este minoritar etnic.

„Este foarte important ca premiile Academiei si membrii ei sa fie reprezentantivi pentru America”, a mai spus Ali.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat miercuri a relevat faptul ca 34% dintre respondenti sunt de parere ca Hollywood-ul are o problema cu minoritatile.

Cea de-a 87-a gala de decernare a premiilor Oscar este programata sa aiva loc duminica seara la Dolby Theatre din Los Angeles.

Adauga un comentariu