News Flash:

Galbenusul de ou, mai periculos ca fast-foodul

9 Noiembrie 2010
2426 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit cercetatorilor canadieni, galbenusul de ou este mai periculos decat preparatele de tip fast-food. Cercetatorii sustin ca un galbenus de ou contine intre 215 si 275 miligrame de colesterol, in functie de marimea oului, in timp ce produsele fast-food au un continut de pana la 150 miligrame de colesterol la suta de grame.

Studiul, foarte controversat in randul oamenilor de stiinta din Canada, a fost autorizat de catre David Spence (Universitatea Western Ontario), David Jenkins (Spitalul "Sf. Michael" din Toronto), experti in studierea infarctului miocardic, si de catre Jean Davignon, un reputat expert in dinamica colesterolului, informeaza Gandul care citeaza Science Daily.

Autorii sustin ca diabeticii care mananca câte un ou zilnic prezinta un risc dublu de aparitie a bolilor cardiovasculare, comparativ cu diabeticii care au inclus oul în dieta o data pe saptamana. "Nu exista niciun dubiu asupra albusului, care ramâne în continuare una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate. Galbenusul, în schimb, nu ar trebui mâncat sub nicio forma de catre persoanele adulte care au predispozitie genetica la afectiuni cardiovasculare", afirma autorii studiului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014512 (s)