Local

GALERIE FOTO SPECTACULOASĂ! Cele mai tari imagini cu florile din Iaşi. Sute de mii de plante vor apărea în tot oraşul-Video

Publicat: 08 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Imagini spectaculoase din serele administrate de Servicii Publice SA, societate subordonată municipalităţii ieşene. Zeci de specii de flori urmează să fie plantate în parcurile şi grădinile din municipiul Iaşi în această perioadă de lucrării municipalităţii. De câteva săptămâni, echipele Servicii Publice SA au avut grijă ca aceste plante să fie îngrijite în serele din oraş, pentru că mai apoi să fie duse în cartierele Iaşului.

Sezonul primăverii a făcut să fie plantate sute de mii de flori din circa 20 de soiuri. Toate acestea vor fi distribuite în oraş, pentru a se face loc unui alt set de plantari începând cu luna viitoare. Până în vară se doreşte plantarea a circa 800 de mii de flori în tot oraşul.

„Până acum avem două șarje de producție încheiate și vom mai avea încă două. Fiecare dintre acestea are aproximativ 170 mii de flori. Am reușit ca până acum să plantăm aproximativ o sută de mii de flori. Noi continuăm cu producţia de flori şi până la sfârşitul lunii mai, prima jumătate a lunii iunie totul trebuie să fie gata. Până la sfârşitul lunii iulie speram că toate cele câteva sute de mii de flori să fie plantate. Ele sunt flori anuale. Am început campania cu florile bianuale, iar acum continuăm cu cele anuale. Cu totul, în cursul unui an vrem să ajungem la peste 850 mii de flori pe un an. Toate sunt produse la noi, noi nu cumpărăm nici măcar o floare”, a spus Laurenţiu Ivan, directorul Servicii Publice SA Iaşi.

Adauga un comentariu