Stiri medicale

Motivul pentru care o regiune din Spania a interzis fumatul la terase

Publicat: 14 aug. 2020
Galiția a interzis fumatul la terase
Galiția a interzis fumatul la terase

Galiția a interzis fumatul la terase. Regiunea spaniolă a Galiției a interzis oamenilor să fumeze atunci când distanța socială de 2 metri nu este posibilă.

Guvernul regiunii de nord-vest a anunțat interdicția miercuri, ea intrand în vigoare la miezul nopții. Se va aplica și pe terasele cafenelelor și restaurantelor. Autoritățile din alte părți ale țării, cum ar fi Andaluzia, Cantabria, Castilla y León și Castilla-La Mancha, au declarat că au în vedere măsuri similare.

Este obligatoriu în Spania să se poarte o mască de față în toate spațiile publice exterioare și interioare. Întrucât nu este posibil să poarte o mască și in timpul fumatului, spun autoritățile galiciene, fumătorii s-au confruntat cu un risc crescut de a transmite coronavirusul sau de a se infecta.

Galiția a interzis fumatul la terase

Guvernul Galiției a citat sfatul Societății Spaniole de Pneumologie și Chirurgie Toracică, care a recomandat publicului să nu fumeze pe terase sau în spațiile publice în perioada următoare ridicării restricțiilor de blocare.

„Când fumezi și expiri fumul, fie că este vorba de tutun convențional sau dispozitive electronice, picături respiratorii minuscule care conțin o încărcătură virală și care pot fi extrem de contagioase sunt expulzate”, a spus societatea.

Organizația de consumatori Facua a cerut altor regiuni spaniole să își dea curs aceleasi masuri.

Adauga un comentariu