Aperitive

Galuste cu prune

Publicat: 24 ian. 2012

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg cartofi
150 g zahar vanilat
2 oua
2 linguri ulei
1 praf de sare
faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

1 kg prune
cca 2 linguri scortisoara
100 g zahar

Pentru pesmet:

3-4 linguri unt
3-4 linguri de zahar
 3-4 linguri scortisoara macinata
3-4 linguri pesmet

Mod de preparare:

Am fiert cartofii in coaja si i-am lasat sa se racoreasca, dupa care i-am curatat si pasat in robot, impreuna cu toate ingredientele, obtinand o bila de aluat. Cat timp au fiert cartofii, am pregatit prunele: le-am scos samburii si le-am presarat cu zahar si scortisoara macinata.
Dupa ce toate au fost pregatite, am intins aluatul in foaie groasa de aprox. 5 mm si l-am portioant in patrate, in mijlocul carora am asezat jumatatile de prune. Apoi am luat patratelele si am adunat colturile aluatului, in asa fel incat pruna sa se afle exact in mijlocul bilei (galustii). Au iesit aprox. 30 de buc.Am pus la fiert multa apa cu sare (pt. galuste), timp in care am pregatit finisajul: am pus untul la topit, apoi am adaugat zaharul, pesmetul si scortisoara.Dupa ce apa a dat in clocot, am plonjat galustele si le-am fiert aprox. 10 min., pana s-au ridicat la suprafata, apoi le-am scurs bine in sita. Apoi le-am tavalit prin amestecul de pesmet.
Galuste cu prune pregatite de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu