Actualitate

Gangsteri pe soselele iesene – Taximetrist batut cu nunceacul

Publicat: 29 ian. 1999
1

•Catalin Tucanu, aflat in timpul serviciului, a fost maltratat si pradat de 2,5 milioane lei
•Banditii au disparut fara urma in intuneric

Miercuri, 27 ianuarie, un taximetrist de la firma Romaris a fost talharit de patru indivizi necunoscuti. Catalin Tucanu, 24 ani, din Iasi, a declarat politistilor ca in seara de 26 ianuarie, in jurul orei 18.00 a fost solicitat de un tanar de aproximati 25 ani, din Autogara Iasi pentru a-l transporta in comuna Bosia. In satul Ungheni, ainarul a cerut sa se opreasca la o casa, pentru a lasa o geanta. Individul s-a intors la masina cu inca trei persoane, solicitandu-i taximetristului sa-i duca inapoi la Iasi. Aproximativ la jumatatea distantei dintre satele Bosia si Minzatesti, unul dintre pasageri i-a cerut lui Catalin Turcanu sa opreasca, iar cel luat de la Autogara Iasi l-a atacat pe soferul masinii, lovindu-l cu un nunceac. Dupa aceea, tot cu acelasi obiect, agresorul a spart si parbrizul autoturismului. Intre timp geanta cu bani a taximetristului s-a evaporat.

Dupa declaratia lui Catalin Tucanu, in geanta se aflau 250.000 lei si 200 dolari, actele autoturismului si buletinul de identitate al. Cei patru gangsteri au disparut in noapte, lasandu-l pe Catalin plin de sange, zacand cu capul pe volan. Din cercetarile efectuate de echipa operativa, organizata la nivelul IJP Iasi, au rezultat mici diferente fata de cele declarate de victima: Catalin Tucanu a fost solicitat la Autogara de un tanar sa-l duca in comuna Golaesti si in momentul cand a ajuns la capatul liniei de tramvai 3, in cartierul Dancu, pasagerul i-a cerut sa opreasca si s-a urcat in masina un cetatean de aproximativ 50 ani, despre care pasagerul a zis ca este consatean cu el. Au mers pina in satul Ungheni, unde batranul a coborit, urmat de tanarul neidentificat. In continuare faptele s-au petrecut dupa cum a relatat taximetristul.

Dispeceratul firmei „Romaris” contactat de redactorii „Ziua de Iasi” ne-a confirmat cele intamplate, informandu-ne ca in urma altercatiei, statia de emisie-receptie a taximetristului a fost distrusa. Politia continua cercetarile pentru identificarea autorilor jafului banditesc produs asupra taximetristului, precum si a cetateanului in varsta care a coborit la Ungheni si care ar putea da relatii despre faptuitori.

Adauga un comentariu