National

Garda de Mediu a găsit sute de kilograme de peşte în plasele amplasate ilegal pe Dunăre

Publicat: 13 mai 2022
garda de mediu, peste, Dunare, plase amplasate ilegal
Garda Națională de Mediu a găsit sute de kilograme de peşte în plasele amplasate ilegal pe Dunăre

Garda Naţională de Mediu a făcut o razie de amploare pe Dunăre, în judeţe precum Olt, Dolj şi Constanţa.

„Cea mai recentă razie a Gărzii Naționale de Mediu (GNM), pe Dunăre, pentru combaterea braconajului piscicol s-a încheiat cu eliberarea în mediul natural a șase exemplare de sturioni vii, specii strict protejate și două de somn, confiscarea a sute de kilograme de crap și plătică și a mii de metri de plase ilegale și de pripon”, arată Garda Naţională de Mediu pe pagina sa de Facebook.

Sute de kilograme de peşte în plasele amplasate ilegal pe Dunăre

Timp de șase zile au fost controale ziua și noaptea, pe sute de kilometri de curs de apă, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, începând din zona Cetate, din județul Dolj și continuând în zonele: Corabia (pe barajele Izbiceni, Rusănești și Babiciu ale râului Olt), Zimnicea, Giurgiu, Călărași (pe fluviul Dunărea și pe brațul Borcea), Pod Fetești, Pod Giurgeni, până în zona Hârșova, din județul Constanța.

Razie pe Dunăre. Şase sturioni au fost eliberaţi în mediul lor natural

„Au fost în teren două echipe de comisari din cadrul GNM, cu două ambarcațiuni și au parcurs sute de kilometri pe apă, pentru a depista orice încălcare a legii. Au fost ridicate, în vederea confiscării aproximativ 2.500 de metri de plase ilegale, 9.000 de metri de pripon și 10 vintire folosite pentru braconaj, iar sute de kilograme de pește din aceste plase au fost predate spre valorificare, conform legii. Într-un astfel de vintir au fost găsite și șase exemplare vii de sturion, specii strict protejate, printre care și unul cu o lungime de 1,15 metri, care au fost eliberate în mediul natural”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

„Valoarea totală a uneltelor de pescuit ridicate în vederea confiscării și a peștelui este de aproximativ 15.500 lei. Echipele noastre vor continua controalele pentru combaterea acestui fenomen și în alte zone ale țării. Am primit deja sesizări în privința unor astfel de ilegalități și îi rugăm pe cei care mai au cunoștință de astfel de acte de braconaj să ne scrie toate detaliile pe [email protected]”, a anunțat Marian Borondel, coordonatorul echipelor de control antibraconaj.
Adauga un comentariu