National

Garda Financiara Constanta, executata silit

Publicat: 01 nov. 2011
Totul a pornit de la o amenda aplicata de agentii Garzii unei case de amanet in urma cu patru ani. Reprezentantii firmei au contestat in instanta modul in care au fost sanctionati si au primit castig de cauza.
În anul 2007, casa de amanet din Constanta a ramas fara 138 de kilograme de aur, dupa un control al agentilor Garzii Financiare. Bijuteriile se afla si acum la Politie, pentru ca dosarul nu a fost finalizat. Patronul sustine ca aurul i-a fost luat in mod abuziv.
„Cel putin doi comisari ai Garzii, de aproximativ un an, n-as putea sa va zic zi de zi, dar saptamanal aveam controale: luat totul cu lupa, sa gaseasca ceva. Ni s-a cerut – ‘Dom’le, daca semnezi procesul verbal iti dam 150 mil. amenda, daca nu semnezi procesul verbal iti dam 500 de milioane'”, spune patronul casei de amanet.
Sediul Garzii Financiare a fost luat acum cu asalt de politistii insotiti de un executor judecatoresc. Reprezentantii firmei aveau de recuperat bunuri in valoare de aproape 5.000 de lei, daune castigate in urma unei sentinte definitive. Dar s-au lovit de o alta problema.
„Exista impedimentul ca Garda Financiara sectia Constanta nu mai are personalitate juridica. Ca atare, nu se mai poate proceda la executarea acestei institutii”, spune Dinu Mihai, consilier juridic Garda Financiara. 
„În clipa de fata, asta e singura pozitie pe care o puteti avea: validarea popririi; poate sa dureze si o luna, si doua, si trei, si patru”, spune executorul judecatoresc Silviu Oana.
„Urmeaza ca-n viitorul cel mai apropiat posibil sa viram aceasta suma de bani”, spune Cristian Radu, comisar-sef Garda Financiara Constanta. 
Casa de Amanet din Constanta este in proces si cu alte institutii ale statului, precum Politia Economica si Oficiul pentru protectia Consumatorilor. Reprezentantii firmei spera sa isi recupereze aurul.


loading...

Adauga un comentariu