Garnituri

Garnitura de cartofi copti la cuptor

Publicat: 27 iun. 2017
2

Ingrediente:

2 cartofi potriviti
1 ou
100g branza
40 g unt
sare
piper
otet

Mod de preparare:

Cartofii ii spalam bine, ii stergem si apoi ii coacem la 180 grade Celsius, timp de aprox 20-30 min, depinde de cartofi. Puteti face proba cu scobitoarea ca la prajituri, daca intra usor in cartof inseamna ca este copt.
Si daca tot vorbim de cuptor banuiesc ca sunteti familiarizati cu cuptoarele incorporabile mai ales cele electrice. Daca nu si doriti sa va achizitionati unul  retineti termenii;  termostat care este foarte important mai ales pentru
Pana se coc cartofii facem o omleta in care adaugam putina sare. Scoatem omleta din tigaie si o lasam deoparte.

Scoatem cartofii si cu ajutorul unei manusi de bucatarie si a unui cutit ii taiem in jumatate de-a lungul. Punem deasupra pe fiecare jumatate de cartof, unt, sare, piper si putin praf de chilli daca va tin papilele gustative.
Apoi mai punem o bucata de omleta si o felie de branza.
Bagam cartofii la cuptor timp de 3-4 minute pana se topeste branza.
Scoatem cartofii de la cuptor, ii lasam putin, apoi ii servim cu muraturi.

sursa: hai sa gatim





Adauga un comentariu