News Flash:

Gasca penalilor care au pus mana pe banii iesenilor: Aceste personaje controversate controleaza una dintre cele mai mari corporatii din Iasi

11 Mai 2018
6423 Vizualizari | 14 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7619 RON (+0.0060)
USD: 4.1988 RON (+0.0047)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ei sunt oamenii din cauza carora platim inutil facturi uriase la Veolia Antoine Frerot CEO Veolia Laurent Obadia manager comunicare Veolia Alexandru Teleru director Veolia Iasi Zoltan Szigeti si Bogdan Nicola manageri

• Una dintre cele mai mari multinationale care activeaza in Iasi este controlata de o gasca de personaje cu totul si cu totul controversate • Majoritatea sefilor din cadrul grupului Veolia sunt cercetati sau chiar condamnati penal pentru fapte de coruptie, dare de mita si multe alte combinatii financiare dictate chiar de catre marii sefi ai companiei franceze • La nivelul Iasului, grupul Veolia a numit un nou director general dupa ce fostul sef al companiei a fost retrogradat in functie pentru ca nu a aplicat intocmai combinatiile financiare ordonate de sefii francezi • Noul sef al Veolia Energie Iasi este un fost dealer auto, care are relatii stranse cu aceste personaje cercetate penal si care a fost numit director general tocmai pentru a pune in aplicare ingineriile financiare ale grupului francez • La nivelul Iasului, tarifele practicate de Veolia au fost majorate treptat, fara justificare, din momentul in care compania franceza a preluat Centralele Electrice de Termoficare ale Iasului

Grupul francez Veolia este una dintre cele mai mari corporatii care activeaza la nivelul Iasului, iar in spatele acestei companii se afla o gasca de personaje cu totul si cu totul controversate, care sunt cercetate sau chiar condamnate penal pentru o serie lunga si grava de ilegalitati.

La nivelul Veolia Energie Iasi, sefii francezi ai companiei au decis recent sa schimbe directorul general, fiind numit la conducerea filialei iesene Cristian Puscas, un fost dealer auto care are relatii stranse cu mai multe personaje controversate cercetate pentru fapte de coruptie si despre care s-a spus ca a fost numit la conducerea Veolia Energie Iasi tocmai pentru a face jocurile financiare ale sefilor francezi.

Acesta este al treilea director general numit in ultimii patru ani la conducerea Veolia Energie Iasi, acolo unde a devenit o practica des intalnita schimbarea periodica a directorilor generali si a directorilor comerciali, asta in special pentru ca in interiorul grupului Veolia se fac numeroase artificii financiare nu tocmai legale, care nu trebuie cunoscute in detaliu decat de un numar mic de persoane din cadrul grupului.

Conform unor informatii din interiorul companiei, desi este considerat un specialist in domeniu, fostul director general Alexandru Teleru a fost "retrogradat" pentru ca nu a vrut sa faca intocmai jocurile murdare ale afaceristilor francezi in Romania. Acesta a refuzat insa sa dea mai multe detalii. "Nu pot sa confirm nici sa infirm schimbarile de care spuneti dumneavoastra", a spus Alexandru Teleru, fostul director general al Veolia Enegie Iasi.

Cei care au plecat pana acum de la compania ieseana au spus ca nu vor sa mai auda in viata lor de Veolia, asa cum s-a intamplat si cu fostul director comercial, Ana-Maria Icatoiu.

Cristian Puscas

Omul de incredere al sefului Veolia Romania, numit director la Iasi

Se pare ca acest Cristian Puscas, care nu a activat in domeniul industriei energetice, este considerat mana dreapta a lui Madalin Mihailovici, cel care este chiar seful Veolia România, sponsorul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti. Madalin Mihailovici a fost director general adjunct al Apa Nova Bucuresti, controlata de grupul Veolia, si fost sef al Administratiei Nationale Apele Române. Acesta a fost numit director general în locul Laviniei Saniuta, urmarita penal de DNA pentru mai multe infractiuni în dosarul Apa Nova.

Mihailovici figureaza în dosarul DNA Ploiesti, fiind interceptat in timp ce oferea sefilor Veolia detalii despre modul în care au decurs perchezitii ale procurorilor DNA. Madalin Mihailovici a fost asociat pentru o lunga perioada de timp in firma KVB Economic SRL, societate la care este asociat Silvian Ionescu si care ar fi semnat cu Apa Nova mai multe contracte de prestari servicii.

Noul director general al Veolia Energie Iasi, Cristian Puscas, a fost angajat al firmei Midocar timp de aproape 20 de ani. In timp ce se afla la o scolarizare la Wolfsburg, l-a cunoscut pe Silviu Preoteasa – unul dintre actionarii Midocar.

In compania KVB Economic SRL, ca administrator figureaza Razvan Zamfir Stan, iar asociatii firmei erau in urma cu aproape 5 ani tocmai Madalin Mihailovici, seful Apa Nova Bucuresti, Adriana Preoteasa - ruda a lui Silviu Preoteasa, fostul angajator al lui Cristian Puscas, precum si fostul ministru al mediului - Sulfina Barbu, Tatiana Daniela Dimache, Madalina Florea, Ioan Gherhes si Silvian Ionescu -  fostul comisar general al Garzii de Mediu.
KVB Economic SRL este cercetata de DNA pentru implicarea in mai multe licitatii trucate cu fonduri publice.

Citeste si : Acesta este marele secret al Veolia la Iasi. Metoda prin care afaceristii francezi produc zeci de milioane de euro pe spinarea iesenilor - FOTO

Relatia dintre reprezentantii Veolia si cei din administratia publica

Un alt personaj aflat in vizorul DNA este Ovidiu Traian Semenescu, individ despre care anchetatorii au descoperit ca este reprezentant neoficial în România a intereselor grupului Veolia Franta. "A utilizat relationarea preferentiala pe care o detine cu numitul Moisescu Vlad Octavian (respectiv ascendentul relational al acestuia la nivelul Primariei Sectorului 1), în vederea obtinerii unor contracte (în conditii de favorizare) cu institutii publice, de catre grupul de firme preferentiat (sau alte societati comerciale controlate sau aflate în sfera de interese/influenta a acestuia) - asigurându-i în schimb acestuia accesul la contracte de consultanta, cel mai probabil având obiect fictiv sau retribuite disproportionat fata de activitatea desfasurata de angajatii firmei controlate de Moisescu Vlad Octavian, respectiv Team International Consul SRL Bucuresti", se arata in dosarul instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti cu privire la activitatea Veolia in Romania.

Astfel, s-au incheiat mai multe contracte de închiriere a unor spatii administrate de Primaria Sectorului 1 în cadrul imobilului situat la adresa Piata Amzei, nr. 13, în conditii favorabile pentru firmele private, iar asta pentru ca angajatul primariei punea mereu la dispozitie datele necesare câstigarii licitatiilor publice. Totodata, potrivit anchetatorilor, Ovidiu Traian Semenescu a intervenit în actiuni favorizante pentru Apa Nova Bucuresti, firma apartinând grupului Veolia, în sensul aprobarii de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a unor acte aditionale la contractul de concesiune semnat cu autoritatile.

Lista directorilor si increngatura de relatii

Grupul Veolia este prezent în România din anul 1998, când au început negocierile pentru încheierea contractului de concesiune a serviciilor de apa si canal în municipiile Bucuresti si Ploiesti. În cadrul grupului de firme, functioneaza mai multe societati comerciale, respectiv SC Apa Nova SA Ploiesti, SC Apa Nova SA Bucuresti, SC Veolia Apa-Servicii SRL Bucuresti, SC Veolia Energie Romania SA Bucuresti, SC Veolia Termo Prahova SA Ploiesti si SC Veolia Termo SA Iasi.

Societatile din România apartin de zona Europa Centrala si de Est a grupului Veolia si sunt coordonate de la Praga de catre Philippe Guitard din anul 2008.

Tot de atunci, director general la SC Apa Nova SA Bucuresti a fost numit Bruno Paul Daniel Roche, anterior acesta a ocupat functia de director general la SC Apa Nova SA Ploiesti. Functia de director general al SC Apa Nova SA Bucuresti a fost ocupata de Bruno Roche în perioada 2008 – 2013. Ulterior anului 2013, functia a fost ocupata de Laurent Lalague pâna în anul 2015. Din luna iunie 2015 postul de director general a fost ocupat de Lavinia Saniuta, care a fost acuzata de DNA pentru fapte de coruptie.
Totodata, cei patru Directori Generali Adjuncti ai companiei sunt: Epsica Chiru, Giovana Soare, Irina Munteanu, Mihai Savin, iar pana nu demult si Madalin Mihailovici, noul director general.

In cadrul Apa Nova Bucuresti, Irina Munteanu raspunde de Departamentul Financiar si a fost promovata în functie, respectiv sustinuta de Laurent Lalague (înainte a fost angajata auditorului agentului economic KPMG); Giovana Soare raspunde de Departamentul Operational si de cel de Resurse Umane si este o apropiata a liderului de sindicat Nicolae Turcuman; Madalin Mihailovici este considerat un apropiat al lui Bruno Roche si au existat unele neîntelegeri între acesta si Laurent Lalague în decursul timpului; Mihai Savin raspunde de Departamentul Achizitii, a fost promovat de Bruno Roche; Mircea Macri raspunde de Directia Gestionarii Contractului de Concesiune si implicit de relatia cu Primaria; Lavinia Saniuta a fost atât Directorul General al Veolia România, cât si directorul General al Apa Nova Bucuresti. Alte doua persoane importante sunt Catalin Ivanov – Director Directia Informatica si Tatiana Burileanu – Director Directie Control Intern.

Citeste si : Au incasat ILEGAL 6,8 milioane lei: Schema prin care compania Veolia a pacalit autoritatile si statul este de-a dreptul revoltatoare - FOTO

Se plateste "contravaloarea" influentei exercitate printre sefii din primarie

Cercetarile derulate de DNA au relevat ca în spatele persoanelor care reprezinta oficial agentii economici mentionati si care ocupa functii în cadrul grupului Veolia se afla chiar acest Ovidiu Traian Semenescu, care reprezinta în fapt interesele grupului, desi nu este încadrat în vreo functie oficiala în România.

Începând cu anul 2008, când Philippe Guitard a devenit reprezentantul Veolia pe zona Europa Centrala si de Est, l-a impus pe Semenescu Ovidiu directorilor agentilor economici din cadrul grupului care îsi desfasurau activitatea în România ca fiind reprezentantul neoficial al Grupului Veolia, care urma sa asigure interesele firmelor din grup în relatia cu institutiile publice din România.

"Semenescu Ovidiu Traian nu a avut niciodata o functie oficiala în cadrul grupului, el a primit, începând cu anul 2008, sume mari de bani, in schimbul exercitarii influentei si a interventiilor pe care le-a facut în favoarea firmelor din Grupul Veolia la nivelul institutiilor publice din România. Banii au fost platiti catre Semenescu Ovidiu Traian în baza unor contracte încheiate fictiv între agentii economici din cadrul grupului francez si societati comerciale apartinând lui Semenescu Ovidiu Traian sau controlate de acesta. Fictivitatea consta in aceea ca, desi obiectul contractului nu este prestat in realitate, platile sunt efectuate catre firmele controlate de Semenescu Ovidiu Traian, banii reprezentand de fapt contravaloarea influentei si interventiilor exercitate de catre Semenescu la nivelul institutiilor publice din Romania in favoarea firmelor din Grupul Veolia", se mai arata in dosarul DNA Ploiesti.

Citeste si : Primaria a amendat Veolia pentru bataia de joc lasata pe o strada din centrul Iasului. Cat mai accepta iesenii sa fie batjocoriti de firma franceza?

Contracte atribuite pe banda rulanta privatilor

Un alt personaj implicat in afacerile Veolia este Costin Berevoianu, cel care a folosit interesul grupului Veolia in fata Primariei Generale a Capitalei. Cel mai elocvent exemplu în acest sens îl reprezinta faptul ca la fiecare aprobare de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a actelor aditionale la contractul de concesiune care stateau la baza majorarilor de tarif, se efectuau plati catre societati controlate de catre Ovidiu Traian Semenescu, în principal SC Enviroment & Sport Development SRL.

"Influenta lui Berevoianu Costin a fost cumparata de Semenescu Ovidiu Traian prin încheierea unor contracte cu societati controlate de catre consilierul primarului general al capitalei, în baza carora au fost platite sume importante de bani. Conchizând, exista multe plati efectuate catre firmele controlate de Semenescu Ovidiu Traian, Moisescu Vlad Octavian si Berevoianu Costin, fara ca serviciile sa fie prestate în realitate, banii reprezentand contravaloarea traficului de influenta exercitat la nivelul institutiilor publice", au mai precizat procurorii DNA Ploiesti.

Citeste si : Fugariti din propria tara! Francezii i-au expulzat pe afaceristii de la Veolia. Corporatia vrea sa privatizeze utilitatile din Iasi

Firmele private cu care s-au incheiat contracte fictive

Concret, printre firmele care apartin sau care sunt controlate de Ovidiu Traian Semenescu si Costin Berevoianu, cu care au fost încheiate astfel de contracte sunt: SC Enviroment & Sport Development SRL, Corporate Forensics Expert Consultancy Services SRL, SC SIS Finance Consulting SA, SIS Strategy SRL, SC Pepiniera De Val D Yerres Deus SRL, Avatar Media Project SRL, Poly Market Construct SRL, Dami Vox SRL, Arvifox Vision Security, SC Reflexim Consulting SRL, FOkus Invest SRL, Carpaterra Capital Parteners SRL, Intergroup Enineering SA, Acim SA, Captain Service Product SRL, Revolution SRL, M & C Strategy Development SRL.

Spre exemplu, contractul încheiat cu SC Pepiniera De Val D Yerres Deus SRL, având ca obiect "amenajare spatii verzi", serviciu de care Apa Nova SA – având în vedere obiectul de activitate – nu avea nevoie, a fost platit în cadrul contractului cu sume foarte mari de bani. Totodata, prin intermediul SC Avatar SRL a fost cumparata "bunavointa" trusturilor de presa care, de o buna perioada de timp, nu au mai prezentat aspecte negative legate de activitatea firmelor din cadrul Grupului Veolia, asa cum se intampla si in cazul Iasului cu majoritatea trusturilor de presa. Practic, Traian Semenescu a incasat numai prin aceste firme suma de 55.236.151 lei, în perioada 2011-2015 de la grupul Veolia.

Mai mult, s-a constatat ca în perioada 2012 – 2015 au fost întocmite facturi si catre alte 4 societati din Grupul Veolia, inclusiv SC Veolia Energie Iasi SA. Conform anchetatorilor, aceste comenzi erau date de Bruno Paul Daniel Roche.

Mai multe persoane, inclusiv sefi importanti ai Veolia Romania, dar si compania, sunt urmarite penal pentru trafic de influenta, luare de mita, violarea vietii private, evaziune fiscala si spalare de bani.

DNA si DIICOT ar trebui sa ancheteze si modul in care Veolia Energie Iasi (actuala denumire a Dalkia) a preluat contractul de furnizare si producere a energiei termice in Iasi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Zoltan_Szigeti_copy
cristian puscas director general artificii financiare
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (14)

Bogdan  | #651739
Păi da , cum altfel sa ne aduca Mihailovici un sef nou daca nu unul ca el. Bine ca a furat bani din Apa Nova si acum o face pe-a cinstitul. Mihailovici mare penal . DNA-ul doarme ? Ieșeni deconectati-va !!!!!!!! Lucrez in Veolia si nu stiti ce va așteaptă. Furt si hoție!!!
Mihai  | #651742
Adica Kgb-ul s-a reinventat in KVB economic ? Rusine Mihailovici. Faci juma - juma cu angajatorul tau ? Si noi avem salarii de mizerii in companie !
danil  | #651744
Poate de asta omul este asa tenebros ? Articol din cancan **Culmea, ieri dimineata, atat avocata a sunat la redactie sa ne ameninte cu un proces in cazul in care vom publica vreun cuvant despre ea, cat si fostul sot, Madalin Mihailovici. In mod surprinzator, acesta a tinut sa ne avertizeze ca „Daca dati ceva in ziar, ne vedem la tribunal!” Reporterul care i-a raspuns la telefon i-a explicat fostului sef al Apelor Romane ca nu aparuse niciun articol despre el si nici nu era prevazut sa apara, fiindca, altfel, ar fi fost contactat pentru a i se cere un punct de vedere. Dezlantuit, Mihailovici si-a continuat monologul: „Eu n-am divortat de sotia mea pentru ca m-a inselat cu Banica Jr.!!! Sa va fie clar? Este o minciuna!!! Va dau in judecata…”.
danil  | #651746
w w w .cancan.ro/totul-despre-banica-jr-si-fosta-sotie-a-unui-demnitar-14753951
jeni  | #651749
Ce bine ca m-am deconectat.Sasi plateacsa ei fgacturile si spagile.nenorocitii
barbarul  | #651751
Eu pe puscas nu l-am prea vazut la birou. A venit o data si ne-a amenintat. Restul timpului sta la bucuresti la mihailovici si mai gandesc ce sa fure .
Winnetou  | #651756
Toate postările de mai sus, sunt ale unui singur ,,om din clasa muncitoare”, și anume Jorea. Pe forumul celuilalt ziar s-a introdus altă modalitate de a posta comentarii și acolo nu prea mai are cum să înjure sau să jignească pe nimeni, că nu îi afișează porcăriile. S-a orientat pe forumul BZI, pentru a-și prezenta trăsăturile primitive de care dispune. Ar trebui ca și administratorul IT al BZI, să îi șteargă comentariile nesimțite ale acestui personaj.
dan  |  #651761
Mai winnetou , esti prost cu spume. Omul a dat link cu lucruri reale. Probabil ca esti un sugaci din staff . Apreciaza ca mai sunt ziare care spun lucrurilor pe nume nu ca ziarul de iasi care primeste publicitate de la veolia. Idiot ce esti cu mentalitate de sclav
haplea  |  #651765
Bine i-ai zis sugaciului
Winnetou  |  #651831
Măi JOREA sau dan sau haplea ( ăsta da pseudonim pentru tine. De unde l-ai copiat ? ) ,,sugativă europeană”. Mai bine sclav muncitor, decât asistat social și crmolist notoriu ca tine. Hai GO la nani.
Ionescu  | #651758
În loc să desființeze CET-urile , primăria le face jocul dând acceptul să instaleze conducte noi de termoficare. Am văzut pistele de bicicliști în zona Podul Roșu(lângă parc) desființate și sub ele se instalau conducte, în urmă cu 2 luni.
Sfatul cel mai bun e să vă decuplați de la EVOLIA sau orice alt CET. Luați exemplul de la Brăila care a desființat toate CET-urile din 2013. Și mai sunt multe alte orașe care au procedat la fel.
Controlați-vă costurile! Ăștia vă pun să plătiți pierderile și vă taxează la căldură și pentru casa scării chiar dacă nu aveți calorifere.
Claudiu  |  #651769
Ai dreptate. Plătim toti Iesenii prin subvenții activitatea lui Veolia. 10 mil de ron. Oare de ce ?
Ilie  | #651820
Bine zis, gasca de penali, care au pus stapanire pe acest sistem , intr-un oras ca Iasul, buna afacere pentru ei, nu? Pe ei nu-i intereseaza nici de clienti ( a se vedea cate reclamatii exista si nu in cele din urma la Protectia consumatorului), nici de salariati, nu-i intereseaza decat profitul lor si atat si sa le fie bine acolitilor . A si eram sa uit, imaginea firmei stiti vorba aia, "pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul". Mai bine ar lasa orasul asta in pace, ca apa calda nu s-a inventat in Iasi, odata cu venirea acestor somitati in materie de energie, am avut mult inaintea lor energeticieni, oameni si profesionisti adevarati!
Irinel  | #651832
Păi cum sa lase ei cloșca cu euro? Ca de peste tot sunt alungați. Raman Iesenii sa suporte bugetul Veoliei. La ploiești caldura este 180 ron , la noi 240
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2449 (s) | 21 queries | Mysql time :0.058379 (s)