Gastroplastia poate face minuni in cazul persoanelor supraponderale

Publicat: 26 apr. 2010

Iman a fost unul dintre cele mai bine cotate modele ale anilor 80. A aparut si in videoclipul lui Michael Jackson ‘Remember the Time’. Dar trupul ei perfect a complexat-o pe fiica sa, Zulekha, care a fost o adolescenta supraponderala.

Zulekha Haywood a povestit ca a avut o adolescenta de cosmar – fiind supraponderala cu o mama fotomodel:’Am incercat toate dietele din lume! De la 8 ani sunt la cura de slabire! Nimic n-a mers!’, isi aduce aminte acum Zulekha.

‘Mama era adepta mancatului sanatos. Ma furisam noaptea in fridiger si mancam pe ascuns. Iar la scoala schimbam cu colegii mancarea: eu le dadeam fructele de acasa, iar ei imi dadeau prajituri’, isi aminteste fiica fotomodelului Iman.

Ceea ce a salvat-o de la acest chin nu au fost dietele, ci gastroplastia.

Gastroplastia consta in plasarea unui inel in jurul stomacului, pentru a-l impiedica sa se mai umple.
Chirurgia obezitatii prin instalarea inelului gastric este destinata pacientilor care prezinta un exces de grasimi de mai mult de 5 ani si care au incercat diverse metode de slabit fara succes.

Denumita de catre specialisti gastroplastie, aceasta interventie chirurgicala are ca scop pierderea a 60% din excesul ponderal intr-o maniera progresiva si continua, pe o perioada de 18 luni.

sursa & foto: perfecte.roloading...

Adauga un comentariu