Magazin

Gastropyrin, comprimate filmate

Publicat: 13 dec. 2010
1

Compozitie: Comprimate continand sulfasalazina 500 mg (flac. cu 100 buc.).

Actiune terapeutica
: Sulfamida cu proprietati bacteriostatice, antiinflamatorii si imunodepresive, are afinitate specifica pentru tesutul conjunctiv.

Indicatii:
Colita ulceroasa, boala Crohn (cu localizare colica).

Mod de administrare
: Oral, la adulti 2-4 comprimate (1-2 g) de 4 ori/zi ca tratament de atac (in asociatie cu glucocorticoizi), dupa inducerea remisiunii se reduce treptat la 4 comprimate zilnic, doza de intretinere; la copii 40-50 mg/kilocorp si zi pentru inducerea remisiunii, 20-30 mg/kilocorp si zica doza de intretinere.

Contraindicatii:
Alergie la sulfamide si salicilati. Nu se administreaza la copiii mai mici de 2 ani; prudenta la alergici, renali, hepatici, in porfirie si la cei cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza

Reactii adverse: Relativ frecvent anorexie, cefalee, greata, febra, eruptii cutanate, artralgii; rareori oligospermie, infertilitate, fotosensibilizare, anemie hemolitica, anemie aplastica, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, colestaza (se face controlul periodic al sangelui si probelor hepatice).

OBSERVATIE: Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.

Adauga un comentariu