News Flash:

Gata, a inceput! Alerta printre patronii de FAST-FOOD! Nu s-au mai pomenit vreodata asemenea controale! Este nevoie de multe lacate!

26 Mai 2018
4908 Vizualizari | 3 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6658 RON (-0.0009)
USD: 4.0493 RON (+0.0134)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Gabriel Ciobanu si Alexandru Hordila

• Toate fast-food-urile, restaurantele si unitatile care vand shaorma in Iasi sunt verificate in aceasta perioada • Verificarile au inceput in aceasta saptamana dupa ce 134 de ieseni au ajuns la spital la scurt timp dupa ce au consumat produse comercializate de fast-food-ul Agapa de pe bulevardul Socola • Firma a mai fost sanctionata de Protectia Consumatorilor in urma cu doi ani pentru probleme de etichetare a produselor • Autoritatile din Iasi vor sa previna aparitia unor noi imbolnaviri • "Noi efectuam constant controale in alimentatie publica. Analizam si reclamatiile primite de la consumatori in acest domeniu si ne deplasam la fata locului pentru a verifica cele reclamate. Acum am demarat aceste controale pentru a fi siguri ca produsele vandute clientilor sunt sigure si ca nu vom avea situatii neplacute ca cea petrecuta dupa consumul produselor de la fast-food-ul din Nicolina", sustine Alexandru Hordila, comisar-sef al CJPC Iasi

Scandalul izbucnit in urma cu doua saptamani, dupa ce un numar mare de persoane s-a imbolnavit la scurt timp dupa ce a consumat produse de la fast-food-ul Agapa, a declansat ample controale ale autoritatilor din Iasi. Acestia au demarat verificari amanuntite la toate unitatile de tip fast-food si restaurante din Iasi pentru a fi siguri ca legea este respectata si nu va mai aparea un nou val de imbolnaviri.

In urma consumului sandwich crispy la lipie sau bulca (snitel carne de pui, cartofi pai, salata de varza, sos de maioneza si ketchup) sau shaorma la lipie (carne de pui, cartofi pai, castravete verde, sos de maioneza si ketchup), 134 de persoane s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase si 71 au fost internate cu varsaturi si dureri stomacale.

In urma analizelor de laborator, inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) din Iasi au descoperit bacteria Salmonella, in principal in sosurile preparate la sediul unitatii Agapa. Momentan, politistii au deschis dosar penal in rem in acest caz al imbolnavirilor.

Citeste si : MEDICII SUNT IN ALERTA, LA IASI! Peste 60 de persoane au ajuns in spital dupa ce au mancat la o shaormerie detinuta de doua tipe din oras. Cei mai multi sunt elevi - FOTO, VIDEO

Ample controale demarate de autoritatile din Iasi

Reprezentantii DSVSA Iasi si CJPC Iasi verifica de cateva zile toate unitatile alimentare din municipiu pentru a se asigura ca nu apar noi cazuri de imbolnaviri si clientii consuma produse conforme. Primele unitati verificate de comisarii pentru Protectia Consumatorilor Iasi au fost cele din zona Tudor Vladimirescu, unde este un flux intens de clienti la acest tip de unitati alimentare. In urma verificarilor, nu au fost descoperite inca probleme.

"Ceea ce am verificat pana acum a aratat faptul ca a fost respectata legislatia in vigoare unde noi avem atributii de control. Noi efectuam constant controale in alimentatie publica. Analizam si reclamatiile primite de la consumatori in acest domeniu si ne deplasam la fata locului pentru a verifica cele reclamate. Acum am demarat aceste controale pentru a fi siguri ca produsele vandute clientilor sunt sigure si ca nu vom avea situatii neplacute ca cea petrecuta dupa consumul produselor de la fast-food-ul din Nicolina", sustine Alexandru Hordila, comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi.

Citeste si : Acesta este doar inceputul. Fast-foodul care a bagat in spital peste o suta de ieseni a fost amendat de inspectori. Ce sanctiuni risca in continuare

Reprezentantii institutiilor din Iasi sustin ca verificarile la acest tip de unitati alimentare sunt efectuate mai des in perioada in care temperaturile sunt ridicate si exista riscul alterarii unor produse daca nu sunt pastrate in conditii optime.

"In perioada urmatoare vom intensifica controalele la unitatile alimentare de tip fast-food din tot orasul. Astfel de actiuni au fost realizate si pana acum, dar datorita valului de caldura, controalele vor fi mult mai dese. Sunt vizate si zonele de agrement din Iasi", a declarat Gabriel Ciobanu, director al Directiei Sanitare Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) din Iasi.

Citeste si : FOCAR de infectie la fast-food-ul AGAPA, care a bagat in spital 134 de ieseni. Ti se va face pielea de gaina cand vei vedea ce s-a gasit in alimentele folosite la preparatele vandute clientilor. Proprietarii parca au intrat in pamant - FOTO

Amenda pentru etichetare gresita

Momentan, fast-food-ul Agapa este inchis pe perioada nedeterminata. De asemenea, politistii ieseni au deschis dosar penal in rem si se fac in continuare cercetari. Directia de Sanatate Publica Iasi a amendat firma cu 3.000 de lei si a dispus sanctiuni complementare de suspendare a activitatii unitatii.

In urma analizelor de laborator, inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) din Iasi au descoperit bacteria Salmonella, in principal in sosurile preparate la sediul unitatii Agapa. Dupa ce cazul a fost preluat de politisti, comisarii pentru protectia consumatorilor au pus la dispozitia autoritatilor care efectueaza cercetari in acest caz toate documentele solicitate referitoare la amenzile aplicate anterior fast-food-ului Agapa sau daca au fost reclamatii din partea consumatorilor impotriva acestui operator economic.

Citeste si : Breaking news! ZECI de copii au fost dusi de urgenta la spital dupa ce au mancat de la un fast-food

"Daca acum se ocupa Politia, fiind deschis dosar penal, noi nu mai avem atributii. Daca ni se cer documente, le punem la dispozitia Politiei", a mai spus Alexandru Hordila.

In urma verificarilor in arhiva cu amenzi a CJPC, s-a constatat ca firma a mai fost sanctionata in urma cu doi ani pentru probleme de etichetare, fiind aplicata o amenda contraventionala in valoare de 4.000 de lei. Firma nu avea trecute in lista cu produsele din meniu informatiile cu privire la alergeni. Astfel, conform legislatiei in vigoare privind protectia consumatorilor, pe etichetele produselor alimentare din magazine, precum si în meniuri, trebuie sa apara ingredientele alergene.

Reporterii Buna Ziua Iasi au incercat in permanenta sa ia legatura cu persoanele care administreaza unitatea de alimentatie publica Agapa, care a fost inchisa in urma controalelor. Acestea au fost de negasit. La numarul de telefon al administratorului raspunde o persoana care spune ca numarul este gresit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fast-food agapa spitalul boli infectioase varsaturi dureri stomacale
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Patron  | #653716
Am avut control si mi s-a cerut printre altele contractul ddd deratizare si ultima factura si a fost ok. Vreau sa fac un bine colegilor care au nevoie si sa intre in legalitate si recomand tehnicianul autorizat care a facut serviciile ddd la mine. 0745084527
Un alt Patron  | #653721
Sunt Patronul jmekr al saormeriei YES din statia Bicaz-Dacia. Nu are nimeni ce sa mi faca. Nu dau bonuri si chiar fac evaziune. Sunt tare mai Hordila
safta  | #653747
Auziți aici: ”Reprezentantii DSVSA Iasi si CJPC Iasi verifica de cateva zile ...”. Cum se traduce DSVSA? Dar DSP??? Lăsând la o parte latura veterinară a siglei DSVSA, rămânem cu Siguranța Alimentelor. La procesatori, poate la cei mari. Dar în ALIMENTAȚIA PUBLICĂ, nu cumva DSP-dir. SĂNĂTATE PUBLICĂ trebuia să facă, periodic, controale? Bine că fac pe la magazinele MIXTE sătești de prin satele județului (se umple mai bine și MAI DISCRET portbagajul mașinii), iar în oraș...
Revin cu întrebările de ieri:
1. CINE a controlat Carnetele de sănătate și Fișele de aptitudine ale angajaților?
2. Cine controlează pe medicul de medicina muncii care a dat Fișele de aptitudine ”văzând” rezultatele analizelor medicale ale angajaților?
3. Cine și cum a efectuat Cursurile de igienă ale angajaților și ale patronilor?
Ia să vedem, cloaca aia de îmbuibați la DSP, ÎȘI VOR DA SINGURI AMENZI ÎNTRE EI?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 21 queries | Mysql time :0.028407 (s)