Titlurile zilei

Gata cu joaca! Ieșenii care nu poartă mască de protecție atunci când ies din casă sunt amendați pe loc. Oamenii legii intervin cu echipaje mărite în parcuri și locurile aglomerate din Iași!

Publicat: 26 oct. 2020
Oamenii legii intervin cu echipaje mărite în parcuri și locurile aglomerate din Iași pentru amendarea ieșenilor care nu poartă mască de protecție
Polițiștii locali aplică amenzi ieșenilor care nu poartă mască de protecție

Polițiștii locali și cei din cadrul Poliției Române au intensificat acțiunile de sancționare a ieșenilor care nu poartă mască de protecție în afara locuințelor individuale. În contextul intensificării ritmului transmiterii și infectării populației cu virusul SARS-COV-2, oamenii legii acționează în zonele aglomerate ale Municipiului Iași, în piețele agroalimentare, esplanade, alei pietonale, precum și în mijloacele de transport public. La nivelul Iașului, între 30 și 80 de ieșeni sunt sancționați zilnic pentru că nu respectă măsurile sanitare de prevenire și protecție adoptate la nivel național și local

Polițiștii locali ieșeni alături de polițiștii din cadrul IGPR au intensificat acțiunile pentru diminuarea raspândirii virusului SARS-COV-2, având în vedere numărul mare de cazuri confirmate în ultima perioadă la Iași. Dacă până zilele trecute oamenii legii aplicau sancțiuni doar în cazuri izolate pentru nepurtarea măștii de protecție, deși acest lucru este obligatoriu, autoritățile au înăsprit măsurile și au trecut la sancțiuni după o lungă perioadă de acțiuni de prevenție.

„Având în vedere numărul mare de infectări cu noul coronavirus, atât MAI, cât și Poliția Locală au intensificat toate acțiunile ce țin de protecția sanitară a populației. Se acționează în echipaje mixte de polițiști locali și cu cei din cadrul Poliției Române, iar în ultima săptămână au fost aplicate mult mai multe amenzi față de perioada precedentă. Spre exemplu, în ultima săptămână s-au aplicat între 30 și 80 de amenzi pe zi pentru nepurtarea măștii de protecție, iar sancțiunile au fost cuprinse între 500 și 2.500 lei”, a explicat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Prevenția nu a dat roade la Iași, oamenii legii aplică zilnic între 30 și 80 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Din cauza numărului alarmant de cazuri din ultima perioadă, oamenii legii alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași acționează în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, polițiștii locali au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor, au colaborat cu angajații din cadrul Eco-Piața, precum și zonele de agrement cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție.

„Până acum am tot făcut prevenție, dar trebuie să se înțeleagă odată și odată că am ajuns la o rată foarte mare a infecției și trebuie să purtăm mască. Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență spune că trebuie să purtăm mască peste tot, iar polițiștii locali urmăresc mai ales zonele unde se produc aglomerări de persoane, în primul rând mijloacele de transport în comun, piețele agroalimentare, esplanadele și parcurile. Avem în atenție totuși și cazurile în care sunt persoane din aceeași familie”, a declarat șeful Poliției Locale Iași.

În ce situații se aplică amenzi ieșenilor care nu poartă mască de protecție

De precizat faptul că amenzi sunt aplicate și persoanelor care nu poartă masca de protecție în mod corespunzător, pe nas și gură.
Acțiunile se desfășoară inclusiv în zona unităților de învățământ, pentru afluirea/defluirea elevilor, precum și în zonele de îmbarcare/debarcare în mijloacele de transport în comun pentru a se asigura în mod corespunzător transportul elevilor la unitățile de învățământ, conform graficului întocmit special pentru această situație.
Polițiștii locali sunt prezenți și în zonele piețelor agroalimentare din municipiu și acționează pe linia depistării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legilor avute în competență, în mod special Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Ne concentrăm pe conștientizarea populației cu privire la importanța purtării măștii de protecție. Conștientizarea este cea mai importantă. În autobuze, tramvaie și piețele agroalimentare este risc maxim de infecție și nu se mai merge pe avertisment, ci pe amendă. Dacă același comerciant este prins a treia oară fără mască, înseamnă că nu a înțeles și se trece la amendă după avertisment. Nu suntem absurzi, nu vom aplica amenzi dacă o persoană nu poartă mască pe stradă și este izolată, nu are alte persoane în jurul său”, a mai explicat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Comentarii
 • 1. Sanctiunile pt nepurtarea mastii in aer liber sunt profund nelegale.Prin reglementarea contraventiei si amenzii privitoare la aceasta fapta atat Comitetul pt Sit.de urgenta, cat si Guvernul si-au depasit cu mult competentele legale, cei sanctionati fiind in drept sa invoce nelegalitatea hotararilor in cauza, in contextul plangerii contraventionale.2.CEDO a statuat in acelasi sens, iar solutia, conform Constitutiei, prevaleaza asupra celei nationale.

 • Termina cu prostiile și invocarea unor aberații scornite din capul tau!
  Chiar daca ești în aer liber poți să împrăștii virusul!
  Nu mai invoca C.E.D.O. și Constituția aiurea, cu scopul să prostești lumea și să inciți la nepurtarea măștii pentru protecție !

 • Cetățenii au ajuns bătaia de joc a unor funcționari incompetenți ,orasul geme de hoti ,infractori care comit fapte antisocial polițiștii făcând afirmații de genul suntem depășiți din punct de vedere numeric nu avem efective în schimb se mobilizează masiv în misiuni de acest gen pentru a sancționa în baza unei legi neconstitutionale cetățenii,Bai nemernicilor facetiva datoria și executați misiunile pentru care ați fost angajați să fiți în sprijinul cetățenilor nu împotriva lor justificativa importanta și salariile altfel nu mergând la vânătoare de amenzi chiar nu aveți pic de rusine ,mergeți în piețe și poate o sa vina si incapabili de la DSV care permit ca în piețe și magazine sa se vândă tot felul de produse neconformă, alterate ,expirate ,depozitate în condiții precare poate o sa vedeti prin piețe și cetățenii din RMoldova frații voștri nu ai noștri care vand pe tarabe jegoase și insalubre produse alimentare de o calitate îndoielnică punând în pericol sănătatea oamenilor mă refer la produse aduse din Ucraina peste ,scrumbie ,conserve , unt ,branzeturi ,preparate din carne ,produse care nu sant verificate de nimeni de la DSV cred ca este îmbolnăvesc oamenii nu faptul că nu poartă masca ,mergeți în hala de lactate în orice piața din Iași și o sa găsiți niste rapanoase din R Moldova care vand brânză,cașcaval,ouă smantana, acele produse majoritatea sant de o calitate îndoielnică și contrafăcute consumul lor punând viața în pericol de ce nu verifica DSV și Poliția Locală hotii și impostorii din piețe, verificați și magazinele din jurul piețelor cancelariile cele care vand preparate din carne o sa vedeți că sant multe nereguli și acolo care le știți dar tolerați pentru că….

 • Ești doctor în virusologie? Toți se cred mari doctori din fata calculatorului, mai nou a telefonului sau mari ingineri, arhitecți, savanti.
  Câtă MEDICINA DE SPECIALITATE știi tu ca sa afirmi că a purta masca in aer liber este o prostie?
  Ești mai deștept decât toți medicii virusologi din toată lumea la un loc?
  Este stabilit clar, atât pentru unul ca tine, cât și pentru ceilalți care te-ar crede, că virusurile se transmit pe cale aeriana! Înseamnă prin aer! De aceea s-au scris atâtea studii și se dă explicația cu DISTANTAREA SOCIALĂ DE 2,5 METRI, CHIAR SI IN AER LIBER!

 • Cred că termenul corect este distanțare medicala. Nu distanțare socială. Aici au greșit medicii și guvernanții.
  Că nu au consultat câțiva specialisti in drept.
  Ar fi înțeles mai repede analfabeți, nesimititi și contravenienți, precum „edy”, care nu are respect față de instituțiile statului, (iar in realitate fata de oameni care au și ei familii) că nu trebuie să își verse nesimțirea pe paginile on-line ale ziarelor.
  Scuipatul este un obicei jegos, care transmite un semnal despre cel care îl practică!

 • @ Avocat
  Specialist/avocat al pestelui prajit, care esti tu specialist/avocat, daca ai obiectii, exprima-le pe lege.Nu opune discutiei despre lege si pe lege, aerele tale, din cap sau din flatulente ( ceea , la dumneata, se pare ca e cam acelasi lucru!). Sunt si solutii de jurisprudenta internationala,inclusi european, prin care impunerea mastii in spatii deschise a fost invalidata. Cata vreme,insa, nu esti apt de structurari logice minimale ( la lege, raspunzi pe lege.La analize chimice/dezvoltari stiinfifice, raspunzi cu rezultate de la astfel de experimente, implinite , eventual, prin observarea unui cadru normativ), nu am ce sa-ncerc sa-ti descui cutia purtatoare de flatulente pe care o porti ca sa nu-ti ploua in gat direct.

 • @ Avocat
  Specialistule al pestelui prajit, in cazul in care creierul tau inexistent de avocat face minimala distinctie intre lege si hotarare de guvern, te invit sa indici expres care e textul DE LEGE , pe care iti iei libertatea de a o declara constitutionala ), prin care nepurtarea mastii a fost incadrata drept contraventie si sanctionata ca atare. Pana atunci, iati o pauza si mai fa o data facultatea, ca ai parcurs-o degeaba, daca nici macar nu distingi ierarhia actelor normative.

 • Cumetre cu tot respectul datorat studiilor dv finalizate s-au doar incepute la fabrica de diplome Petre Andrei va invit sa parcurgeți la pas câțiva metri in orasul Iași în viața reală nu in cea virtuală

 • @Avocat Specialistule al pestelui prajit care esti tu specialist, Declari ca legea prin care nepurtarea mastii a fost sanctinata ar fi constitutionala, desi , daca nivelul instruirii tale de nimic ti-ar permite sa distingi intre Lege si HG, ai sti ca NU AI TEXT DE LEGE pt asta.Indica-l expres, demonstrandu-ti sustinerile, sau ia-ti o pauza ca sa -ti refaci studiile, macar la nivel de anul I al Facultatii de Drept!

 • Taranii de la locala sa se duca sa mai faca cite o scoala ca au urme de batatura de la nicolina si cug !!!!!!!!Daca nu mai avem fabrici statul plin de hoti si escroci incita taranii de la locala sa aduca bani la statul mafiot….taraaaa de kkkttt

 • @Avocat
  Specialistul pestelui prajit care esti, tu specialist, prin implinirea a 45 de zile de la publicarea in M.Of. si vigoare a Deciziei CCR 447/220, textul art 66, cu trimitere la art 65 lit h din LEGEA 55/2020 A FOST ABROGAT DE PLIN DREPT. Nihil crimen sine lege!Nu poti avea sanctionare contraventionala, fara text de incriminare! Prin HG nu poti intra pe domenii rezervate constitutional legii, decat daca dai o HG nelegala, desfiintabila de instanta de contencios administrativ, in contextul invocarii exceptiei de nelegalitate in plangerea contraventionala impotriva sanctiunii nelegale aplicate.

 • După limbaj este clar că sunteți un mare nesimitit.
  Sper că nu veți trece anul și stimații profesori va vor lăsa repetent.
  Mai ales dacă sunteți student la o Facultate de Stat. Nu de stat degeaba. Am întâlnit multe specimene ca dumneavoastră care bâjbâiau prin legislatie, dar afirmau că sunt mari doctori în drept.
  Din nefericire lipsa de cunoștințe juridice este înmulțită cu nesimtirea pe care ați dovedit-o deja.
  Alte comentarii nu-și au rostul! Nu intru in polemica cu nesimțiții ! Chiar daca nu aveți cunoștințe de bază, juridice și le puteți dobândi ulterior prin mult studiu, cu nesimtirea nu mai aveți ce corecta!

 • pt platitorul de taxe si impozite pt pensii speciale,ai uitat ca esti platitor si pt salariile bugetariilor,doar atat as dori sa cumpar o lumanare pt bugetari angajati pe pile si care nau o treaba cu domeniul,primii sant wc-ul public

 • Orasul e plin de mizerie,cetateni scurma prin gunoaiele de la tomberoane imprastiind microbii si gunoaie, poluarea inclusiv cea sonora e la cote maxime, la piata mi-a fost furat pormoneul cu bani de doua ori . Dar pe handralaii cu cascheta ii intereseaza doar botnita, in rest putem sa crapam. Dar si poporul roman ii poate blestema pe cei ce impun botnita asfexiati de ea sa moara cu familiile lor. Ca nu exista fapta fara rasplata. A se vedea cum a murit tortionarul Turcanu din inchisorile comuniste.

 • @Avocat
  Da` ceva text de lege, care sa iti sustina afirmatiile gasesti, Avocatule?! Ca pana acum ai avut doar atacuri la persoana si nimic pe lege, acuzandu-i pe altii de jeg ( pe Edy) si nesimtire ( nu te adresezi cuiva cu ` termina cu prostiile !aberatii nascute din capul tau! si altele asemenea), cand te incadrezi perfect in critica pe care o faci altora, ba chiar intreit! Uite, iti fac un pogoramant : accept insultele tale, si, eventual, imi cer si scuze, dar vin-o cu text de lege si argumente pe lege la cele pe care le sustii! Pt ca ,altfel , chestia cu ` bajbairea pe legislatie` si `lipsa de cunoștințe juridice înmulțită cu nesimtirea` va fi propria-ti autocritica si nu blamarea justificata a altora. Lege, musiu, text de lege, nu barbologie! Mai cu seama ca nu-s student : am ani de practica juridica probabil cat tine ani de viata. Dar nu am trecut de-amboulea prin facultate, incat sa nu disting legea de HG , si sa ma mai pretind si avocat cu tupeu si atoatestiutor,care se trezeste a da lectii altora pe net, fara sa-si stie de grosimea obrazului si de marea de ineptii pe care ajunge sa le debiteze.

 • M.D. Mcr. – esti un ignorant, care si tie ti s-a spalat creierul, ca si in cazul altora. Ia de aici studiu stiintific referitor la masti: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7422455/ Si concluzia: „we found only weak evidence for wearing a face mask as an efficient hygienic tool to prevent the spread of a viral infection”. Adica dovezile sunt SLABE ca purtatul unei masti de fata ajuta la prevenirea raspandirii unei infectii virale. In plus: „Masks give a false sense of security. The main role of MNC is the protection of people standing nearby”.

 • stau la tersa oameni care nu se cunosc ,vorbesc in conditii de apropiere dar au voie ,iar cineva singur pe strada in miscare trebuie sa poarte masca …sunteti tampiti …lasatima cu specialistii am 30 ani lucrati in sanatate cam stiu ce spun…

 • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

 • mai avocatul pulii ce esti,taci dracului din gura de kkt ce vb,daca mananci un kkt ia unu la vreo 100 lei nu manca doar la 3 lei,dar apropo cum de esti avocat si iti petreci timpul pe forum bzi? dami si mie profilul tau de facebook?

 • oare toti prostii din Iasi sau strans pe acesta pagina,mai labagiilor TOATE TARILE LUMII trec prin ce trecem noi,mai cititi analfebetilor si alte publicatii dinEuropa si in general din lume,nu-ti da dreptul nimeni fraiere sa-ti imbolnavesti seamanul!Sper sa-i ia codid-ul pe toti fraierii care nu cred in purtarea mastii

 • Rezn știi ce profesie se prescurtează cu M.D. ?
  De citit pe internet niste chestii poate oricine.
  Știi ce înseamnă Mcr. ?
  Când vei afla, te rog foarte mult sa scrii ce profesie ai și ce specialitate.

 • Anonimule care trezesti sa insulti ( folosind termenul de labagii s.a. ) , raschetarea creierului tau de catre retorica oficiala frica ta, nu este motiv de limitare a libertatilor mele, garantate prin lege. In Germania s-a constituit comisie de anchetare a masurilor guvernamentale relative la Covid, legata de CACEALMAUA GUVERNAMENTALA. Nu este peste tot la fel. De Suedia ai auzit? Dar de faptul ca dobitocul de pui de tortionar securist Rafila a concluzionat ca ar fi de aplicat si la noi modelul suedez, dupoa ce ne-a kilarit?STii ca in documente oficiale retorica initiala a OMS-ului a fost ca masca nu ajuta?Ca sunt studii stiintifice/medicale din care rezulta chiar ca ea dauneaza? Daca tu vrei sa fii oaie bleaga intr-o turma macelarita de guvernanti cretini, nu-mi cere acelasi lucru, pt ca nu am de ce sa renunt la drepturile mele pt ca te pishi tu pe tine de frica la orice Ro alert si pt ca refuzi sa-ti folosesti creierul/mintea sau orice ai fi avand in capoc..

 • @Anonim
  Si inca ceva : suntem singurul stat din lume care a impus carantinarea asimptomaticilor.Documenteaza-te si gandeste, inainte de a inghiti pe nemestecate furajele cu care te indoapa niste guvernanti crwetini si o mass media vandurta, pt care banii conteaza mai mult decat adevarul!

 • stau la tersa oameni care nu se cunosc ,vorbesc in conditii de apropiere dar au voie ,iar cineva singur pe strada in miscare trebuie sa poarte masca …sunteti tampiti …lasatima cu specialistii am 30 ani lucrati in sanatate cam stiu ce spun…

 • stau la tersa oameni care nu se cunosc ,vorbesc in conditii de apropiere dar au voie ,iar cineva singur pe strada in miscare trebuie sa poarte masca …sunteti tampiti …lasatima cu specialistii am 30 ani lucrati in sanatate cam stiu ce spun…am scris iarasi comentariul pt ca sa publicat cu pseudonimul „anonim”” ce are unele comentarii mai deocheate ,nu ma deranjeaza dar nu sunt eu !!!!

 • stau la tersa oameni care nu se cunosc ,vorbesc in conditii de apropiere dar au voie ,iar cineva singur pe strada in miscare trebuie sa poarte masca …sunteti tampiti …lasatima cu specialistii am 30 ani lucrati in sanatate cam stiu ce spun…

 • am scris iarasi comentariul pt ca sa publicat cu pseudonimul „anonim”” ce are unele comentarii mai deocheate ,nu ma deranjeaza dar nu sunt eu !!!! stau la terasa o multime de indivizi fara masca ,totul ok,eu trec singur pe trotuar si daca nu am botnita sunt amendat…explicatimi unde se propaga virusul dela pers. la persoana …la terasa sau eu singur il las in aer si mor aia care trec dupa un ceas prin acelasi loc ???!!

 • Dacă purtarea măștii medicale dăunează, după cum scrie unul, slobod la gura pe aici, nu mai existau chirurgi, care o poarta obligatoriu, dar și alte specialitați medicale. Parcă individul era mare specialist in drept, iar mai nou constat că are și studii în medicină. Prea deștept pentru noi ăștia care ne-am tocit zece ani coatele pe băncile facultății. O fi un geniu și nu știam că are atâtea valențe științifice. De înjurat pe toți o face tot la nivel academic. Este ‘telectual, nu face parte din rasa umană. Cât despre jignirea unui om pentru ceea ce au făcut părinții săi, individul este clar că are serioase carente motivaționale. Nici nu mă miră.
  Academician doctor inginer profesor avocat magistrat aviator și injurator din obișnuință, nu dorești să ne luminezi și pe noi ăștia, mai fraieri, care purtam masca sa va fie vouă bine ? Că de aceea o purtam zilnic, pentru protectia voastră, nu pentru protectia noastră. Noi știm să ne protejăm și o facem eficient, mai ales dacă nu avem academicieni injuratori pe lângă noi.

 • Și mai am o nelămurire. Cum de un avocat atât de apreciat are atât timp de scris la ziar, că eu cunosc câțiva și nu au timp că sunt la procese până spre seara și au multa activitate si la cabinetele lor.

 • masca pt chirurgi nu se poarta permanent,iar in sala de operatie sau un consult scurt este altceva,,,principalul scop este protejarea de fluide incarcate ,gen sange din plagile cu infectii,puroi si alti germeni .in salile de pansament sau operatii nu au rol de protejare de virusi .salile de operatii sunt aseptice prin dezinfectare cu solutii si lampi uv !!! nu se pot face comparatii intre cele doua cazuri !!!

 • @M.D. Mcr.
  1.Nu e neaparat ca o persoana licentiata in Stiinte juridice sa stea zi lumina in instanta pt a castiga.Depinde si ce o intereseaza pt existenta ei, cat de ahtiata dupa castiguri este . Un avocat poate castiga dintr-un singur dosar cat sa ii ajunga pt un an intreg.2. Poate ca esti un medic de bunacredinta, sau vreun licentiat de-al lui Burlui sau de-al familiei celei sefe peste infectioase, recent condamnate pt mita(daca nu chiar ea,in persoana), si lasata de servicii inca in campul muncii cu indulgenta, pt ca ajuta propagandei oficiale, covid-idioate, pt ca in cazul astora ( si nu sunt singurele cadre didactice de la medicina astfel), poti ajunge medic fara ca nici macar sa nu fii in Romania cand sustii licenta, necunoscand limba ( Ambasada Italiei stie de ce, si nu-i singura!), sau sa pui banii in carnetl de student si sa fii promovat.3.Exista studii stiintifice care demonstreaza ineficacitatea mastii in cazul dat. Cum o fi scapat un virus dintr-un laborator suprasecurizat din Wuhan, dar il opresti matale cu o carpa fara filtru, care nu e eficienta nici in constructii sau in minerit, in perimetre supraincarcate de particule in suspensie.

 • @M.D. Mcr.
  Rafila nu e numai pui de tortionar securist ( a propos, e plin UMF-ul de astia.Raposatul Topoliceanu va avea pe toti, cu lista, cand avea nevoie sa-i slujiti cauza ). A fost parasutat in OMS pt asta si a preluat cu cinste apucaturile parintelui sau, torturand o tara intreaga.Nu este admisibil ca, dupa ce impreuna cu Arahat si cu Tataru + imbecilul nelicentiat di fruntea celor de la comunicare pe pandemie de la nivel national, esti direct vinovat de mortile celor cronici, cancerosi si urgentelor, morti din lipsa asistentei medicale, pe care au finantat-o cu taxe, pt ca tripleta criminala a dat dispozitii sa fie spitalizati asimptomaticii, sa vii si sa recunosti ca modelul suedez este eficient si ca ar trebui aplicat in Ro.4. Eu nu am sustinut ca nu port masca.O fac, in conditii strict determinate de lege, cand legea a fost adoptata cu respectarea normelor de tehnica legislativa.Aici nu e cazul si, in acest caz, s-au pronuntat instante internationale si chiar cateva din Ro.Cele din Ro,l cu modificare de saptamana trecuta, abia incep sa se pronunte.5. Nu m-am pretin geniu si nici nu ma consider. N-am apucaturi din astea, specifice indeobste medicilor. Spun doar : vrei sa-mi limitezi drepturile?Fa-o legal si in respectarea binelui comun, nu pt ca sa dai tu si sleahta cu care te insotesti tunuri de pandemie si nici ca sa scoti intreaga tara la mezat/dat moca unor puteri straine care-ti canta ca tu sa joci strict precum iti canta, NU fara sa fie o urgenta medicala reala, nu una pe care tu, stat idiot, incaput pe mana unor guvernanti cretini si antinationali, o umfli, suprimand autopsiile si trecand pana si calcatii de tren drept morti de covid, ca asa cer protocoalele. Ce zici, doctore, esti dispus sa raspunzi penal pt falsurile facute in PLANdemia asta si sa infunzi puscaria pt G.I.O.? Probabil ca atunci vei avea nevoie de un avocat, din astia care stau toata ziua cu fundul in instante , dar care , cand ii iei la scuturat pe lege, trec pe atacuri la persoana si nu-s in stare sa-ti zica nici un articol!A bantuit unul pe=aici, mai devreme.Sanatate si stai departe de puscarie , doctore, ca va fi si un timp in care sa raspundeti, si nu toti aveti pilele in justitie +servicii si banii familiei Dorobat ca sa scapati ca ei!Parol!

 • Știți domnia voastră ceva, dar nu știți bine. Corect, până la un punct. Nu sunt numai operații de câteva minute. Si nu pentru protectia din plăgile cu puroi, ci pentru protectia pacientului. Pentru protectia celui operat.
  Nu sunt pentru protecția împotriva virușilor, dar sunt pentru a proteja pe cel operat de picaturile de saliva care ar ieși din gura chirurgului in timpul intervenției. De aceea ați văzut și în filme că atunci când transpira, medicul este șters de transpiratie. Ca sa nu fie infectat pacientul. Acesta este și rolul actual al măștilor. Sa protejeze pe celălalt de particulele de saliva care conțin și virus. Ele se transmit prin vorbire. Când vorbiți îl infectați pe celălalt. Aceasta este ideea. Fiecare îl protejează, prin purtarea măștii, pe celălalt. De protectia proprie te ocupi singur, tot cu o masca, dar și prin alte măsuri de protecție.

 • Eu mai am o nelămurire. Chiar sunteți avocat? Cum poate oare un intelectual, care a absolvit o facultate cu profil umanist să dea dovada de atâta răutate și să aibă un limbaj atât de suburban? Știu că nu așa se obișnuiește printre avocati, deoarece cunosc și eu câțiva și chiar sunt plăcut surprins cat de frumos vorbesc și se manifestă pe plan profesional și în societate.
  Și eu am absolvit o facultate cu profil umanist, mă laud că chiar mai umanist decat dreptul, dar până azi nu am crezut că există un avocat care sa de comporte astfel. Însă viața mi-a dat, in persoana dumneavoastră, cel mai grăitor exemplu. Vă atacați colegii de avocatura, atacați medicii, atacați oamenii de știință, înjurați mereu pe toată lumea. Chiar nu va puteți abține, macar in spațiul public?

 • @M.D. Mcr.
  Ce sa-i faci, doctore, nu suntem toti atat de fini si eleganti precum sfintii medici! A prpos : ai ascultat cum se adreseaza peste 90% din medici oamenilor de rand, care au inconstienta sa se prezinte la ei fara spaga?Cum e bestelita cand vine sa nasca o mama cu mai multi copii, de vreunul din sfintii astia fara de arginti?V-am simtit si va stiu ipocrizia la capitolul asta, incat, rogu-va, mergeti de va cantati melodia la alta masa, ca n-ati gasit fraierul care sa va creada.Am o reprezentare mai mult decat sumbra, formata nemijlocit, despre ce e la capitolul profesiei Dvs legat de acestea si nu putine sunt inregistrari pe acelasi ton si continut care s-au scurs in presa.Asa ca, mai rasfirati!2. ` Colegului ` i-am raspuns la atac, nu am initiat un atac.Si i-am cerut doar sa indice un text de lege, sa combata cu argumente, nu cu atacuri la persoana.Nu a fost in stare nici macar o singura data, desi , la fel ca Dvs, se da mare specialist si baga altora pumnul in gura.Nu atac TOTI medcii ci doar aceia care si-au tradat juramantul si si-au vandut constiintele, ipocritii , analfabetii functionali cu diplome, gogosile impanate in titluri , ajunse in invatamantul universitar pt ca au avut pe cineva pe langa Stanciu, Burlui, Forna, Scripcaru ( daca nu au trecut singuri prin patul unora, ca sa ajunga sa-si ia diploma sau sa ramana la catedra, sa poata jupui din mai multe locuri odata si altii asemenea), adica putregaiurile si uscaturile ce se regasesc egal in fiecare din `padurile` profesionale de referinta.3. Intrebasem insa ceva concret, doctore. Ca eu ti-am raspuns pana acuma interpelarilor si intrebarilor retorice si existentiale : esti dispus sa faci puscarie pt falsurile si mizeriile penale facute in legatuera cu PLANdemia? Multa sanatate si constiinta dreapta, nevanduta iti urez!

 • Eu cred că ați scăpat de la balamuc recent. Nu sunteți deloc avocat. Nici nu ați avea cum să fiți avocat. Este clar pentru toată lumea. Aveți vedenii cu plan-demie și cu alte idei fixe și cu acuzații nefondate, că să facă toată lumea pușcărie. Nu știți de ce se recomanda purtatul măștilor in public, de ce s-a instituit obligativitatea purtării lor, dar spuneți că sunteți avocat. Sunteți un nimeni. Nu sunteți deloc avocat. Nu va mai crede nimeni. Doar aburii de nebunie sau alcool din creierul dumneavoastră pot crede așa ceva.

 • Hai bai, v-ati luat medicul sculii mele (priceput zilele trecute si in inginerie, constructii, economie si finante) si cu unu cu prea mult bun simt ca ii tot raspunde.
  Si cu avocatu covidului.
  Nu se uita nimeni la pozele burtosilor de gardieni publici, ratatii ratatilor tarii asteia, chiori, miopi, obezi, carora statul le-a dat pe nedrept statut si uniforma de politist, profesionist, si arma.
  Si gardian public e mult. Acu 100 de ani erau numai buni de stins felinarele dimineata.
  Promovarea lor in functie a depasit cu mult prea mult evolutia lor biologica.

 • @M.D. Mcr.
  Aloooo, doctore, stapaneste-ti caii! Ca s-ar putea sa descoperi in dreptul tau toate acelea pe care mi le pui in carca!Vrei dovezi? De dosarul celor 63 de diplome false , a caror investigare a fost ceruta de Ambasada Italiei in mandatul lui Stanciu -rector-Burlui -decan, stii?Despre condamnarile Dorobatilor pt mita ai habar? Despre tentaculele medicinistilor in justitia ieseana care le asigura scaparea din dosare penale te anunt ca stiu prea bine, inclusv cand isi mascheaza unii furtul de bani europeni prin incedii, si cersesc apoi donatii prin concerte caritabile, ca sa mascheze tunurile …Vrei sa-ti zic si numarul filelor din dosarele lor? Am dovezi la virgula pt toate cele de mai sus!Dumneata ai? Am text de lege concret pt fiecare chestiune juridica sustinuta. Cat despre puscarie si raspundere penala , eu te-am intrebat concret : ai facut falsuri in consemnarea actelor profesionale in legatura cu PLANdemia? Ca sa puteti deconta si de 10 ori mai mult decat face medicamentatia acordata?Ca sa tineti spitalele aproape goale, cu asimptomatici rasfirati, tinand oamenii bolnavi cu adevarat la porti, in frig, pana sa moara de orice, dar nu de Covid, doar ca sa aveti voi bani mai multi ( in calitate de pretinsi contacti covid) si programul mai comod? Constientizati ca toate decesele declarate pe covid au fost consemnate ca atare fara autopsie si ca majoritatea actelor emise astfel sunt false? Sunteti de acord ca , pt aceste falsuri facute, ca membru in grup infractional organizat sa raspundeti penal?Pt bula Dvs de autosuficienta si superbie o fi precum ziceti. Constat,insa, ca de la chestiuni punctuale ce vi s-au adresat treceti la insulte, ocolind raspunsuri ce pot fi date prin da sau nu.Iti urez un singur lucru : daca esti medic onest, de inalta calitate profesionala , sa poti culege si sa ajungi sa culegi roadele bogate pe toate planurile cuvenite unei inalte calitati umane, de la respect si venerare publica, pana la a nu fi tulburat vreodata de grijele financiare ale zilelor ce urmeaza. Dar , daca ai luat mita , indeosebi umilindu-i pe cei de rand, sarmani, fara resurse, daca ti-ai batut joc de ei, dispretuindu-i si tratandu-i cu dispret, fara a te preocupa de malpraxis, daca facut falsuri si potlogarii, inlesnind nemernicilor de la guvernare -indiferent de culoare politica – tunurile care nenoroces o tara intreaga, sa te smereasca Dumnezeu si sa faca Dumnezeu sa raspunzi pt toate, in special pt lacrimile si amarul oamenilor simpli de care ti-ai batut joc, de sa-ti treaca os prin os, fie si ` racorindu-te`, daca EL va socoti ca asta ti-ar fi dreapta rasplata!

 • Teorii peste teorii. Discuții interminabile. Adevărul e că doctorimea se bâlbâie jalnic ! Nu au decât o idee vagă despre consecințele virusului, de obicei post-factum, deoarece fiecare om reacționează diferit. Adică, dacă e să fi avut zile, pacientul trăiește, dacă nu… Nu. Am mai auzit vorbe despre consecințe colaterale ale virusului, absolut bizare dpdv medical. Repet, încep să cred că știința medicală e neputincioasă. Deci ? Singura chestie care oferă ceva siguranță îmi pare a fi protecția individuală. Care protecție individuală e, adeseori, diminuată sau chiar inutilă, dacă ceilalți NU respectă regulile. Restul e gargară cu ceai de mușețel. Sau cu… țuicuță, sare și albastru de metil la gâlci. Asta ca să citez un clasic în viață.

 • Raman la concluzia mea la socola au internet dupa cun comenteaza semenii mei de mai sus.Se dau mari cunoscatori in virusuri daar eu n au iesit in viata lor din cotet.Ba labarilor uitati va doar in Franta ce se ntampla trogloditilor,si inca o data a doresc sa luati covid da macar forma medie encefalopatilor

Adauga un comentariu