Telefoane mobile

Gata cu plasticul! Samsung va livra telefoane in carcasa metalica sau din fibra de carbon

Publicat: 30 aug. 2013
5

Identificate cu usurinta dupa suprafetele din plastic lucios si formele rotunjite, tabletele si telefoanele Samsung din seria Galaxy ar putea primi un binevenit suflu de prospetime, daca zvonurile ce anunta abandonarea carcaselor realizate predominant din plastic se adeveresc.

Informatiile circulate in presa sud-coreeana anunta schimbari majore in designul produselor Samsung. Impinsi de la spate de concurenta tot mai agresiva, designerii companiei cauta materiale alternative pentru carcasa produselor Samsung. Pe lista posibililor candidati sunt aluminiul si magneziul, primul fiind recunoscut pentru greutatea redusa si costul nu foarte mare de fabricatie iar al doilea pentru duritate si calitatea finisajelor rezultate. Pe lista s-ar mai putea gasi si fibra de carbon, material apreciat pentru rezistenta si aspectul vizual deosebit al finisajelor rezultate.

Cel putin in prima faza, noul design de carcasa cu materiale alternative va debuta in oferta de tablete si telefoane premium, ex. Galaxy S5, lasand dispozitivele din gama inferioara de preturi in carcase din plastic ce imita finisajele metalice aplicate modelelor mai costisitoare.

Potrivit zvonurilor, Samsung lucreaza deja cu noile materiale si experimenteaza mai multe variante de carcasa, produse in fabricile proprii din Coreea de Sud, dar si cele ale partenerilor din Vietnam.

Adauga un comentariu