Culinar

Gata în mai puţin de o oră – Cea mai simplă reţetă de chec

Publicat: 10 dec. 2019

Ai poftă de o prăjitură delicioasă, fără să fie nevoie să stai prea mult în bucătărie? Orice gospodină se pricepe de minune să prepare un chec. Încearcă reţeta aceasta cu ciocolată sau cafea, pentru un plus sa savoare.

Ingrediente:

 • 125 g de făină
  200 g de zahăr tos
  60 g de cacao pudra
  un plic de praf de copt
  o linguriţă rasă de bicarbonat
  un vârf de linguriţă de sare (secretul este că în toate dulciurile care conţin făină să pui un praf de sare; va face gustul prăjiturii mai bun şi mai fin)
  două ouă
  100 ml de lapte dulce
  50 ml de ulei de floarea soarelui
  mirodenii (vanilie sau esenţă de migdale, portocale sau lămâie – în funcţie de tipul de glazură sau crema pe care vrei să-l foloseşti)
  100 de ml de apă clocotită (sau cafea fierbinte – dacă vrei un rezultat spectaculos)

Mod de preparare:

Pune într-un vas făină, zahărul, bicarbonatul, sarea, praful de copt şi pudra de cacao. Amestecă puţin, apoi adaugă oul, laptele şi uleiul. Omogenizează câteva minute cu un mixer la viteză mică.

Adaugă apă fierbinte sau cafeaua fierbinte (cafea în care pui puţîn zahăr) şi omogenizează rapid. Pune compoziţia în tavă pentru copt, în funcţie de destinaţia finală (chec, prăjitură sau blat de tort). Tavă trebuie unsă cu unt şi tapetata cu făînă. Untul folosit pentru uns tavă va da un gust bun prăjiturii şi o aromă fină.

Coace prăjitură în cuptorul încins în prealabil, 30-45 de minute, la foc mediu. Este gata când trece testul scobitorii. Când este copt trebuie lăsat să se răcorească în tavă înainte de a fi scos, cel puţîn un sfert de ora. Se scoate din tavă, după glazurare cu ciocolată dacă faci prăjitură şi după ce s-a răcorit dacă faci chec simplu şi bun sau dacă ai ales să faci un blat de tort. Dacă în acest ultim caz face cocoaşa la copt de cele mai multe ori acesta da înapoi când se răcoreşte.loading...

Adauga un comentariu