Actualitate

Gata! Noua putere a ingropat definitiv dosarele lui Fenechiu – FOTO

Publicat: 25 iun. 2012

@ In prezent, liderul local al USL, Relu Fenechiu, rasufla usurat @ Pentru ca partidul din care face parte a ajuns acum la putere, procurorii nici nu-l mai ancheteaza @ Desi in dosarul „Transformatorul” in care expertii au stabilit ca Fenechiu si firmele sale au prejudiciat bugetul de stat cu 1,5 milioane lei este inceputa urmarirea penala de aproape sase luni, de atunci nu s-a mai miscat nici o fila @ Probabil in cel mai pur stil „justitiar” romanesc, procurorii vor asteapta sa treaca destul timp pentru ca faptele sa se prescrie si astfel baronul PNL sa scape basma curata @ Reamintim ca in acest dosar este vorba despre faptul ca Fenechiu a dat spaga directorilor Electrica pentru a le vinde fiare vechi sub forma de transformatoare electrice noi

Au trecut mai bine de sase luni de cand in dosarul penal  nr. 205/p/2007, instrumentat de DNA Bucuresti, a inceput urmarirea penala impotriva lui Relu Fenechiu si a complicilor sai, si s-a luat masura sechestrarii averilor. De atunci si pana acum, nu s-a mai miscat nicio fila. Procurorii au vazut cum se schimba puterea, USL a ajuns la putere, Fenechiu a devenit mai influent fiind numit prim – loctiitor al presedintelui PNL si au decis sa lase dosarul sa zaca intr-un sertar. La data de 28.11.2011 s-a luat masura instituirii sechestrului asiguratoriu pe averile celor vinovati, inclusiv a lui Fenechiu si atat.  In aceasta etapa procedurala de instituire a sechestrului pe avere, procurorii s-au aratat indulgenti cu Fenechiu. Acestuia i s-a pus sechestru pe o vila din cartierul I.C. Bratianu si pe doua terenuri din zona Bucium. Insa in zona Bucium, Fenechiu mai avea pe numele sau o vila. Cand a fost chemat la DNA pentru a fi anuntat ca impotriva sa a inceput urmarirea penala si ca i se va pune sechestru pe avere, Fenechiu a spus ca pentru una dintre case a incheiat o promisiune de vanzare. De aceea, procurorii nu i-au sechestrat si cealalta casa din Bucium. Asta, in conditiile in care acest lucru era necesar deoarece in acest dosar prejudiciul a fost calculat la 1,5 milioane de euro. In luna ianuarie a anului acesta, la cererea DNA, Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI Iasi) a informat ca respectiva vila nu a mai fost instrainata, asa cum anuntase Fenechiu. Cu toate acestea, nici pana astazi procurorii nu au revenit pentru a institui sechestru si pe acest imobil, asa cum era de asteptat. Intre timp, dupa cum s-a mai precizat, s-a schimbat puterea, Fenechiu este la guvernare, iar procurorii independenti se pregatesc de concediu in Caraibe. Nu este de mirare, avand in vedere ca acest dosar a fost inregistrat in anul 2007, iar prejudiciul a fost calculat patru ani mai tarziu in 2011. Aceiasi procurori se mai mira si se arata ofuscati cand comisarii Comisiei Europene resping ideea aderarii Romaniei la zona Schengen din cauza neregulilor mari inregistrate in instrumentarea dosarelor de mare coruptie.

Prejudiciu de 1,5 milioane de euro

In acest dosar s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Relu Fenechiu. De la cele doua societati comerciale cu capital de stat s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Ion Turbatu, Ion Marghidan, Petru Andronache, Traian Mazilu si Ioan Ciutea, dar si a angajatilor sau asociatilor de la firma Fene Grup, respectiv Lucian Fenechiu, fratele baronului PNL, Mihai Bogdan Damian si Alexandru Nagy Szekely, director in societatile comerciale implicate. Procurorii acuzau ca directorilor mentionati, Fenechiu le-a construit vile pentru ca acestia sa accepte sa primeasca de la firmele lui Fenechiu niste fiare vechi si sa le plateasca ca si cum ar fi fost niste piese de schimb noi. De aceea Mazilu, Turbatu si Ciutea sunt acuzati de luare de mita. „S-au facut achizitii de componente pentru sistemul electric de la firmele la Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL, SC Tehnorom SRL, toate din Iasi, avand ca asociati si actionari/administratori pe invinuitii Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian si Damian Mihai Bogdan in cuantum total de 6.406.976 RON, din care insa au fost folosite efectiv doar cateva in valoare de 79.586 RON, restul de componente pentru sistemul electric ramas in stoc in valoare de 6.327.390 RON reprezentand achizitii nejustificate. Astfel, s-a concluzionat ca prejudiul total, ca urmare a activitatii infractionale a invinuitilor Turbatu Ion, Marghidan Ion, fosti directori in cadrul SISEE Moldova SA in perioada 2002 – 2005, cu complicitatea celor invinuiti in cauza, este in suma de 6.327.390 RON”, au aratat procurorii in ordonanta de incepere a urmaririi penale.

Lui Ion Turbatu, Fenechiu i-a construit o vila in valoare de 210.594 RON in municipiul Bacau pe strada Prelungirea Bradului. Lui Traian Mazilu i-a construit o casa in valoare de 188.014 RON tot in municipiul Bacau pe strada Mihai Eminescu numarul 23. Directorul de la Iasi al SISEE a luat spaga prin intermediul fiului sau Claudiu Ciutea. Acestuia Fenechiu i-a ridicat o casa in cartierul sau de vile din Bucium I.C. Bratianu in valoare de 82.749 euro, si i-a facut cadou si terenul din Bucium pe care i-a ridicat vila, valoarea parcelei fiind de 40.000 RON.

Comentarii
 • da ramane pdl fara bani, nu-i mai criticati si prezentati lucrurile cum trebuie, mai bine taceti … de fapt mai bine toti tacem ca e usl la putere

 • Toata lumea uita ca nu s nemuritori si degeaba aduna si fura ca nu i a nimic cu el!mai bine s ar uita n oglinda la gusa are oa are si burta aia care l anunta ca mult nu m are!!!!

 • Domnilor judecatori daca mai aveti putina decenta si demnitate aparati tara asta de HOTII ordinari precum Feenechiu. Cum se poate ca acest hot nemernic acest jeg ordinar sa fie in libertate? Locul lui este la puscarie pentru cate a facut. Chira nimeni nu mai face nimic corect in tara asta? Nu se poate asa ceva.Nu pot sa cred ca nu mai sunt oameni cinstiti, corecti, onesti in Romania…care sa lupte impotriva celor ce distrug in toate felurile acesata natiune.

 • Eu continui sa cred ca JUSTITIA romaneasca isi va face datoria si de data aceasta si ca nu va conta prea mult faptul ca nenorocitul de Fenechiu, a ajuns din nou la putere.Cred ca vor fi scoase din sertare si celelalte dosare legate de matrapazlacurile lui Fenechiu, nu n umai cel cu transformatoarele.
  Sa ne amintim de distrugerea „NICOLINEI”, a fabricii de mase plastice, afacerile mizerabile cu padurile din Harlau, afacerea „CIRIC”, afacerea CADASTRU, afacerile cu terenurile din zona METRO (unde l-a bagat in fata pe fostul prefect, Radu Prisecaru) si multe, multe altele. Nu cred ca exista cetatean al Iasiului care sa-si mai doreasca sa revina in forta acest BALAUR de Fenechiu si cu sleahta lui. Nu ne amintim de absolut nimic bun facut de DOTTORE Fenechiu, aici in zona Moldovei.Poate va deschide ochii si Antonescu sa vada bine ce mizerabil de individ si-a pus ca sa reprezinte Iasiul.
  Avem sperante mari in Justitia Romana!

 • @Mara,pe ce lume traiesti?Kte dovezi vrei sa mai ai? Inca asta nu e nimik,de abia acum incepe sa isi faca radacini adanci hotia si coruptia.Cei pe kre ai mai vezi k intra la bulau e pt k nu au cotizat destul acolo sus!

 • voi cei care mergeti la voi sunteti primii vinovati ca puneti stamplila pe aceste joguri, voi cei care nu mergeti la vot si stati acasa , va este indiferent ca aceste jeguri conduc, sa vedem in toamna cate voturi au acesti hoti de la voi esenilor

 • va garantez ca acest specimen va ajunge dupa gratii nu foarte devreme si nici foarte tarziu, linistiti-va!!! cu totii vor ajunge sa plateasca pentru faptele lor!

 • RETARDATI CARE L-AU VOTAT PE RELU FENECHIU CA PRESEDINTE CJ IASI SA SE ARUNCE IN PRUT SU IN SIRET SA SE INECE CA SUNT NISTE RETARDATI SI FAC UMBRA DEGEABA PAMANTULUI !!(DA STIU NU ESTEW RELU FENECHIU PRESEDINTE CJ IASI ESTE AGRAMATUL ALA DE ADOMNITEI CRISTIAN OMUL LUI FENECHIU )

Adauga un comentariu