Magazin

Gatiti in folie de aluminiu? Iata cat de nociva este aceasta practica

Publicat: 03 iun. 2016
1

Gatitul in folie de aluminiu este o practica populara, dar in acelasi timp extrem de nociva. Chiar si atunci cand nu faceti decat sa ambalati alimentele, aluminiul este o substanta otravitoare, a carui particule se transfera in mancare, avand un efect negativ asupra organismului.

Cele mai comune simptome ale intoxicarii cu aluminiu sunt slabiciunea musculara, dureri ale oaselor, ameteala si confuzie. Unii specialisti atrag atentia si asupra faptului ca poate provoca deficiente de crestere in cazul copiilor. Anemia, afectiunile sistemului respirator si maladia Alzheimer pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea excesiva a foliei de aluminiu.

Aluminiul se gaseste in scoarta Pamantului, iar organismul uman nu are nevoie de acest metal pentru a functiona. Cu toate acestea, se gaseste in medicamente si in alimentele pe care le consumam in fiecare zi.

Astfel, de fiecare data cand ne administram o doza mai mare de aspirina (sau de orice alt supliment alimentar) decat cea prescrisa, riscul de a ne intoxica cu aluminiu creste exponential.

Problema reala este ca aluminiul este utilizat mult prea des in bucatarie, iar la temperturi ridicate, transferul de particule din folie sau oale catre carnea sau legumele preparate poate face ca aceste alimente sa devina toxice.

Potrivit healthylifetricks.com, organismul uman poate procesa acest metal in cantitati mici, dar ar trebui sa evitati sa il utilizati. Daca aveti vase sau farfurii de aluminiu, ar trebui sa le inlocuiti. Cel mai important aspect ar fi sa nu mai procesati termic alimentele in folie de aluminiu. Daca este posibil, incercati sa renuntati si la alimentele procesate si ambalate.





Adauga un comentariu