Ciorbe si borsuri

Gazpacho de castraveti

Publicat: 29 aug. 2019

De un verde intens, rece, revigorant, hidratant, acest gazpacho este o idee inedita daca nu stii in ce sa folosesti castravetii. E un preparat rapid si proaspat, perfect pentru finalul de vara!

Ingrediente:

  • 8 castraveti cornichon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 g iaurt cremos
  • 50 ml ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • cateva cuburi de gheata
  • 2 linguri zeama lime
  • 1 lingura otet alb
  • sare, piper dupa gust
  • frunze de menta, optional
  • 1 ardei iute rosu

Mod de preparare:

Speli toate legume si le tai in bucati mari. Cureti ardeiul iute de cotor si de seminte si il feliezi. Pui totul intr-un blender, adaugi gheata si mixezi 1-2 minute. Adaugi uleiul de masline, iaurtul, otetul, zeama de lime, potrivesti gustul de sare si piper si, daca doresti, pui si cateva frunze de menta. Continui sa mixezi pana obtii o consistenta groasa si cremosa. Torni gazpacho in pahare sau boluri, decorezi cu frunze de menta si il servesti rece.



loading...

Adauga un comentariu