Magazin

Geamul care va schimba masinile viitorului

Publicat: 30 aug. 2014
1

Masinile viitorului ii vor ajuta mai mult pe soferi sa faca fata provocarilor din trafic. Un nou tip de parbriz ce echipeaza un model Jaguar arata cat de departe poate ajunge tehnologia din domeniul auto.

Augmented Reality Head-Up Display (HUD) este numele inventiei, ea nefiind o noutate absoluta in domeniu, scrie digitaltrends.com. Un asemenea tip de parbriz a fost prezentat in orasul New York anul trecut sub denumirea Discovery Concept Vision, el fiind destinat masinilor Land Rover.

Citeste si Dispozitive care au schimbat lumea

Practic, un astfel de parbriz seamana mult cu tipul de ochelari inteligenti Google Glass. El ofera indicatii privind directia urmata de sofer, precum si imagini si informatii pentru pasageri privitoare la punctele lor de interes. Land Rover a prezentat doar conceptul, fara a dota o masina cu acest tip de parbriz.

Citeste si Cum arata primul dus mobil din lume

In viitorul apropiat masinile Jaguar Xe sedan vor incorpora noua tehnologie pentru a oferi celor din masina o experienta unica. In interior, totul va fi afisat pe parbriz cu ajutorul unui mic proiector. Tehnologia este dezvoltata de compania japoneza Nichia Corp. Productia este estimata sa inceapa in octombrie 2015.

Citeste si Inventie fabuloasa! Mintile sclipitoare ale Iasului revolutioneaza industria auto din

Totul este inca in faza de inceput, putand suferi numeroase imbunatatiri de-a lungul timpului. Este foarte important insa ca intreg ansamblul sa aiba un procesor foarte puternic care sa nu permita afisarea cu intarziere a informatiilor esentiale pentru sofer, scrie ziare.com

Adauga un comentariu