Frumusete

Gelul care trateaza cariile dentare si regenereaza dantura

Publicat: 10 dec. 2010

Plombele dentare ar putea fi inlocuite de un gel cu proprietati exceptionale!

O echipa de cercetatori din Franta a descoperit gelul care trateaza cariile dentare si favorizeaza regenerarea danturii dupa numai cateva saptamana de folosire.

Gelul actioneaza prin multiplicarea celulelor dentare, dand nastere unui tesut nou si sanatos de smalt dentar, inlocuind portiunea cariata. In urma studiilor de laborator s-a constat ca dintii atinsi de carii se refac complet in doar 4 saptamani.

Gelul contine hormonul melanocitostimulator (MSH), produs de glanda pituitara (hipofizara). Rolul MSH este de a determina culorii pielii, iar potrivit studiilor recente hormonul are o actiunea semnificativa in regenerarea osoasa. Un aspect important pe care cercetatorii l-au luat in calcul, a fost aderenta gelului: coeziunea care caracterizeaza noile celule dentare. Rezultatele au fost: un smalt si o pulpa dentara puternice si sanatoase.

Cariile dentare reprezinta o problema majora de sanatate publica in aproximativ toate tarile lumii. Cheltuielile pentru tratarea dintilor bolnavi sunt foarte mari, iar adolescentii sunt cel mai frecvent afectati. Degradarea dintilor este provocata de o bacterie numita streptococ mutans. Aceasta bacterie traieste in cavitatea bucala si afecteaza dantura prin transformarea in acid a zaharului consumat zilnic. Astfel, bacteriile se depun pe smalt si se declanseaza un proces numit demineralizare, care conduce la aparitia cariilor.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit