Remedii naturiste

Gelul de aloe vera, cel mai bun anti-inflamator natural

Publicat: 05 dec. 2012
7

Gelul de aloe vera este un bun antiseptic, anti-alergen, are proprietati anti-inflamatorii. Cei mai multi am auzit despre utilizarea gelului de aloe vera pentru piele si par, ca un medicament sau pentru ingrijirea frumusetii.

Aplicarea gelului de aloe vera este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi remedii pentru o serie de afectiuni ale pielii, precum arsurile de gradul I si taieturi.

Chiar si arsurile solare, muscaturile de insecte sau eruptiile cutanate pot fi tratate cu acest gel. Se spune ca aplicarea de gel de aloe vera este benefica si pentru pielea uscata. Alte beneficii ale gelului ar fi ca are un efect calmant pentru pielea iritata sau inflamata si reduce durerea si mancarimea.

Unele studii au aratat ca si bolile precum eczeme, dermatita seboreica sau herpesul genital pot fi controlate cu gel de aloe vera si ca ar fi folosit de bolnavii de cancer de piele.

Aloe vera este frecvent folosit ca un balsam de par, deoarece il face stralucitor si moale si controleaza aparitia matretii. De asemenea, este bun pentru oamenii cu dermatita seboreica. Si caderea parului poate fi tratata cu gel de aloe vera, acesta fiind aplicat pe scalp.

Adauga un comentariu