Dulciuri

Gem de gutui si pere

Publicat: 31 ian. 2012
2

Ingrediente:

5-6 gutui mari
4-5 pere
500 g zahar
1 lamaie

Mod de preparare:

Curata gutuile si perele de coaja, apoi scoate-le samburii. Trece fructele prin sita mare a razatoarei, apoi pune totul la fiert Intr-o oala cu fund gros, impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Fierbe fructele 2-3 ore la foc mic, amestecand la fiecare 10 minute, pana compozitia se ingroasa.

Toarna gemul in borcane spalate In prealabil, sigileaza-le si pune-le intr-o oala, acoperite cu apa pana sub capac. Pune oala cu borcane la fiert aproximativ 30 minute, avand grija ca borcanele sa nu se atinga si completand cu apa daca mai scade. Au iesit vreo 4-5 borcane, care s-au consumat tare repede.
sursa reteta si fotografie: Gem de gutui si pere




Adauga un comentariu