Actualitate

Generalul Răducu Gheorghe Stancu este noul adjunct al SRI! Klaus Iohannis a semnat decretul de numire

Publicat: 31 iul. 2020
Generalul Răducu Gheorghe Stancu este noul adjunct al SRI
Generalul Răducu Gheorghe Stancu este noul adjunct al SRI

Generalul Raducu Gheorghe Stancu este noul adjunct al SRI, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie. În cursul zilei de vineri, 31 iulie, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie.

Generalul Răducu Gheorghe Stancu este noul adjunct al SRI

Conform decretului semnat de Klaus Iohannis, actualul director adjunct al SRI, generalul cu trei stele, Voinecu George Viorel, a fost trecut în rezervă şi a fost avansat în gradul de general cu patru stele. După trecerea în rezervă a actualului şef adjunct al Serviciului Roman de Informaţii, noul şef adjunct este în persoana generalului de brigadă cu o stea, Raducu Gheorghe Stancu. Măsura se va aplica începând cu data de 1 august 2020:

” Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 31 iulie, următoarele decrete:

Decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2020;
Decret privind eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului domnul general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel – la data de 1 august 2020;
Decret privind numirea în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului general de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu – la data de 1 august 2020.” se arată în comunicat.

Postul de director adjunct al SRI a fost ocupat de Florian Coldea

Postul de director adjunct al SRI a stârnit numeroase controverse în spaţiul public. Florian Coldea a ocupat această poziţie. În jurul lui Florian Coldea au planat numeroase scandaluri printre care şi implicarea acestuia în justiţie, DNA.

Vă aducem aminte faptul că sunt celebre mărturiile lui Sebastian Ghiţă, acesta acuzând faptul că SRI-ul organiza petreceri la vile, petreceri în care erau invitaţi lideri politici, dar şi şefi de parchete cum ar fi Laura Codruta Kovesi.

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie îi transmite lui Florian Coldea că a transformat SRI în poliţie politică, iar titlul cărţii lui, „Pledoarie pentru încredere”, îi jigneşte inteligenţa şi arată că jurământul pe care acesta l-a depus cu mâna pe Constituţie este o glumă proastă.

Magistratul de la Tribunalul Bucureşti mai consideră că toţi cei care au semnat protocoale secrete şi care au votat hotărâri CSAT prin care s-a legiferat „intruzionarea în vieţile oamenilor, transformând drepturile şi libertăţile fundamentale „într-un lux teoretic”, trebuia să fiţi aruncaţi la groapa istoriei, nu să vă cocoţaţi în funcţii de decizie”.

„România a pierdut de mult „războiul” care i-ar fi asigurat progresul…din acest motiv suntem unde suntem acum: noi, jos, trudind pentru voi…voi, cei care faceţi jocurile altora! Iudelor!”, mai scrie judecătorul.

Tags:
Adauga un comentariu