Hardware

Genius GX-Speed mousepad – REVIEW

Publicat: 25 apr. 2012

Daca nu ai auzit de Genius inseamna ca fie esti prea tanar, fie nu te-au interesat perifericele, fie esti „repetent”, pentru ca Genius a avut candva o perioada de glorie si va spun cat se poate de sincer ca am fost super multumit de mausul meu Net Scroll+ achizitionat acum aproximativ 11-12 ani.

Parte din motivul pentru care m-am decis sa acord atentie unui pad produs de Genius il joaca acea amintire placuta a mausului despre care vorbeam. Mi-a parut rau cand am vazut in ce directie au inceput sa se indrepte acum vreo 5-6 ani cand tot lansau tastaturi pline de plastic lucios si urat, insa iata ca au revenit oarecum pe linia de plutire.

Desi n-au avut niciodata o gama special conceputa pentru gaming, mausii lor in mod cert s-au potrivit pentru acest segment la fel cum si Intelli 1.1 si-a croit drumul prin aceasta bucata de piata si a devenit o legenda.

In acelasi ritm in care si Microsoft a intrat pe piata de gaming cu seria SideWinder, si Genius isi face debutul cu familia GX.

GX-Speed este un mousepad de dimensiune medie si se potriveste, conform acestei caracteristici, celor ce joaca med/high-sens.

GX-Speed

In viziunea celor de la Genius, GX-Speed este adresat direct jucatorilor de MMO-uri si RTS-uri si, avand in vedere ca aceste jocuri nu se joaca low-sens, incadrarea este perfecta.

Textura materialului textil este una foarte fina si ar trebui sa asigure o alunecare foarte cursiva pentru miscari din incheietura fara niciun fel de efort.

GX-Speed

Grosimea de 5mm a bazei de cauciuc asigura o greutate suficient de mare pentru a nu aluneca pe masa. Priza pad-ului este de altfel unul dintre cele mai importante caracteristici.

Pentru testarea mousepad-ului am folosit mai multi mausi insa, din pacate, niciunul nu este Genius.

Am testat folosindu-ma de: Logitech G300, Logitech G400, SteelSeries Kana, SteelSeries Kinzu si Roccat Pyra.

Mousi test

Ca sa va fie cat mai pe inteles descrierea comportamentului, voi lua fiecare maus in parte si voi discuta despre cum mi s-a parut ca ruleaza.

Logitech G300 – desi acest maus are patinele foarte mari comparativ cu alti mausi de talia lui, alunecarea este foarte lina, desi pare usor infranata de textura fina si usor pufoasa a pad-ului. Liftoff-ul este si el destul de mare pentru acest maus, ajungand pana la 3,5mm.

Roccat Pyra – aluneca pur si simplu superb si asta se datoreaza patinelor foarte mici ale sale. Practic, suprafata de frecare este atat de mica incat suprafata nu prea mai are cum sa opuna rezistenta. Liftoff-ul in cazul acestui maus este de 2,3mm.

SteelSeries Kana – cu patinele default aluneca pur si simplu groaznic. Ai impresia ca sta un chinez mic (si gras) sub maus si trage in directia opusa miscarii pe care o imprimi tu. Liftoff-ul este de aproximativ 2,5mm.

Logitech G400 – se bucura de acelasi comortament precum fratiorul sau G300. Alunecarea este foarte lina si asta se datoreaza patinelor construite din teflon. Liftoff-ul este ceva mai mic in acest caz, ajungand la doar 2,3mm.

SteelSeries Kinzu – aluneca absolut la fel ca noul Kana atunci cand este echipat cu patinele default. Cu cele spare de la SteelSeries situatia se schimba si reuseste sa alunece asa cum trebuie. Liftoff-ul este ceva mai mare in cazul lui Kinzu si daca doriti sa jucati la rezolutii mici ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a folosi GX-Speed, deoarece 3mm reprezinta o valoare foarte mare.loading...

Adauga un comentariu