Din lumea filmului

Geo Costiniu ar fi implinit varsta de 69 de ani. A avut cinci neveste, dar a murit singur

Publicat: 24 apr. 2019

Geo Costiniu ne-a parasit acum 5 ani. Actorul ar fi implinit pe 23 aprilie varsta de 69 de ani. I se spunea ”Alain Delon al Romaniei”. A avut succes imediat dupa ce a aparut in primul film, iar femeile l-au adorat. A avut cinci neveste, dar a murit singur si bolnav.

In tinerete, actorul Geo Costiniu era considerat unul dintre cei mai frumosi actori romani si numit ”Alain Delon al Romaniei”.

Geo Costiniu a fost adorat de femei, mai ales de adolescente. Toate suspinau cand il vedeau pe ecran sau pe scena de la Odeon. La randul sau, ”Alain Delon al Romaniei” a iubit femeile, iar cand s-a indragostit le-a luat de sotie. A fost insurat de cinci ori, dar a murit singur, sarac, bolnav si fara roluri.

Geo Costiniu, biografia

Actorul Geo Costiniu a plecat dintre noi la doar 63 de ani (2013), intr-un anonimat total. A fost unul dintre cei mai iubiti actori in anii ʼ70- ʼ80. Tatal sau vroia sa-l faca arhitect, iar mama doctor, dar la 8 ani a fost remarcat la o serbare scolara, luat pe sus si dus la televiziune, la o emisiune-concurs de ghicitori. A terminat IATC, promotia 1973, avandu-i ca profesori pe Dem Radulescu si pe Octavian Cotescu. A debutat inca din timpul facultatii la Teatrul Bulandra, in regia maestrului Liviu Ciulei. Dupa facultate, a fost repartizat la Teatrul National din Iasi, transferandu-se in 1974 la Teatrul Giulesti (Odeon), al carui angajat a fost pana in ultima zi de viata.

In film, a dat lovitura in 1978, in pelicula ”Septembrie”. A avut rol principal si a jucat scene de nuditate care, in mod inexplicabil, au scapat de cenzura comunista. Dupa 1989, Geo Costiniu joaca in cateva filme, pana in 1995, dupa care nu mai este cautat. In teatru, la Odeon, a mai aparut in spectacole, dar din ce in ce mai rar si in roluri din ce in ce mai mici. Ultimul sau rol a fost unul minor, de nebun la azil.

Neglijat de toti, peste chipul frumos al lui Geo Costiniu timpul incepe sa lase urme. Se ingrasase, iar spriturile i-a afectat inima, rinichii si ficatul.

Cu 2 ani inainte de a muri , in 2011, isi mai dorea de la viata doar un singur lucru: “ inca un sprit ”. Apoi si-a fracturat o mana. Cum s a facut bine, a avut o fractura de cap umeral si i-a fost montata o proteza metalica in umar. A reusit sa se recupereze, dar a facut o fractura de sold , a povestit actorul Dorel Visan.

Pensie ar fi primit doar dupa 65 de ani, dar a murit prea devreme ca sa o primeasca. Se stinge la varsta de 63 de ani, intr-o zi banala de luni, pe 12 noiembrie 2013.

Geo Costiniu a avut cinci neveste

”Am avut cinci neveste, pe toate le-am iubit. De fiecare data am crezut ca mi-am gasit iubirea vietii mele. Acum nu mai caut fiindca am gasit omul care mi se potriveste. E regizor tehnic la Teatrul Creanga. Se poate ca spune ca m-am casatorit cu fiecare femeie de care m-am indragostit. E adevarat ca unele au scapat si necasatorite”, spunea actorul la Antena 1, in 2010. Atunci, cu totii am fost socati de infitisarea sa: cu o barba lunga, carunta si neingrijita, gras, imbracat modest.

La inmormantarea actorului au fost prezente doua foste sotii, Iuliana Costiniu, si prima sotie a actorului, Lara Santamari, si fiul acestuia Alexandru Costiniu.loading...

Adauga un comentariu