Politic

Geoană: In PSD sunt doi potenţiali candidaţi la prezidenţiale, Victor Ponta şi cu mine

Publicat: 12 apr. 2014

După ce a enumerat patru motive pentru care PSD trebuie să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale, senatorul Mircea Geoană reduce potenţialii candidaţi la două nume: Victor Ponta şi el.
„Mie nu-mi place să mă autopropun, dar domnul Ponta a făcut o enumerare de potenţiali candidaţi. A spus-o dânsul – şi nu am cum să nu fiu de acord cu preşedintele partidului – că în PSD sunt doi potenţiali candidaţi, domnia sa şi cu mine. Vom decide după 25 mai, vedem ce se întâmplă şi la celelalte partide, va fi o undă de şoc şi la PNL şi pe la PDL. Vom vedea. Luăm o decizie cu toţii cu calm, cu raţiune şi extrem de colegial. Noi nu suntem un partid într-un concurs de frumuseţe între potenţialii candidaţi. Vom lua o decizie cu toţii după 25 mai, cum a spus domnul Ponta“, a spus Geoană pentru gandul.info, referitor la o posibilă candidatură a sa din partea PSD. Întrebat despre şansele ca preşedintele PSD Victor Ponta să fie candidatul partidului la prezidenţiale, Geoană a spus că decizia îi aparţine premierului.
„E o cutumă în partid, ceva nescris, iar Victor Ponta e un lider tânăr. După 25 mai va lua o decizie, vom lua o decizie şi, într-un congres al partidului, vom alege formula cea mai bună. Dacă asta îşi va dori, partidul îl va susţine. Dacă va dori să continue ca prim-ministru, va trebui să ne gândim la alte soluţii“, a mai precizat Geoană. Senatorul PSD Mircea Geoană a enumerat ieri, pe pagina sa de Facebook, patru motive pentru care PSD nu-şi permite să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, astfel încât stânga să aibă şi preşedintele, şi Guvernul, în condiţiile în care cealaltă variantă e dată de coagularea dreptei în jurul lui Traian Băsescu. Sub pretextul împlinirii a 13 ani de când Adrian Năstase i-a deschis uşa în politică, numindu-l şef al Corpului de control al Guvernului, premierul Victor Ponta a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj în care susţine că după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului se va retrage din viaţa politică, pentru a se dedica familiei. „În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani“, a scris, vineri, Ponta pe pagina sa de Facebook. Mesajul transmis vineri pe Facebook de către premierul Ponta, prin care acesta îşi anunţa o posibilă retragere din viaţa politică, nu este crezut de nimeni ca atare, ci e văzut doar ca o stratagemă în lupta sa internă, de partid, cu baronii PSD.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit