National

Geoana, validat sef al Comisiei de politica externa din Senat

Publicat: 29 mai 2012
1
Senatorul Mircea Geoana a fost votat, astazi, in plen, pentru preluarea functiei de presedinte al Comisiei de Politica Externa a Senatului, in locul actualului ministru al Justitiei, Titus Corlatean, informeaza rtv.net.
Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu a anuntat, astazi, in plenul Senatului, ca grupul parlamentar al PSD il sustine in Comisia de politica Externa, in locul lui Titus Cortean, pe Mircea Geoana.
„Din partea grupului parlamentar al PSD, in locul domnului Titus Cortean, grupul nostru il propune pe domnul senator Mircea Geoana”, a anuntat Ilie Sarbu de la tribuna Parlamentului.
Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a anuntat ca supune la vot propunerea PSD pentru preluarea sefiei Comisiei de politica externa de catre Mircea Geoana.
Propunerea PSD a fost votata cu 84 de voturi „pentru”, trei „impotriva” si o abtinere.
Vasile Blaga a precizat ca, potrivit regulamentului, Comisia isi alege presedintele, acest lucru urmand sa se faca dupa votul din plen.
Surse parlamentare declarau, vineri, pentru Mediafax, ca senatorul independent Mircea Geoana ar putea prelua sefia Comisiei de politica externa din Senat, dupa numirea actualului presedinte al Comisiei, social-democratul Titus Corlatean, in functia de ministru al Justitiei.
Surse din PSD declarau, in 28 aprilie, pentru Mediafax ca Mircea Geoana ar fi adus cinci voturi la motiunea de cenzura care a dus la caderea Guvernului Ungureanu.
Adauga un comentariu