Secretele istoriei

George, Duce de Kent – educatie si cariera

Publicat: 25 aug. 2014
3

Printul George, Duce de Kent (George Edward Alexander Edmund; 20 decembrie 1902 – 25 august 1942) a fost membru al familiei regale, al patrulea fiu al regelui George al V-lea al Regatului Unit si Mary de Teck. A detinut titlul de Duce de Kent din 1934 pana la moartea sa, in 1942.

Printul George s-a nascut la 20 decembrie 1902 la York Cottage din Norfolk, Anglia. Tatal sau era George, Print de Wales, fiul cel mare al regelui Eduard al VII-lea al Regatului Unit si al reginei Alexandra a Danemarcei. Mama sa era Mary de Teck, fiica cea mare a Printului Francis, Duce de Teck. In momentul nasterii sale, era al cincilea in linia de succesiune la tronul britanic. Ca nepot al unui monarh britanic, era denumit Alteta Sa Regala Printul George de Wales.

Vezi si Educatia in Grecia antica

Printul George a primit o educatie timpurie de la un tutore, apoi a urmat Scoala preparatorie din Broadstairs, Kent. La varsta de 13 ani, ca si fratele sau Printul Eduard (mai tarziu regele Eduard al VIII-lea) si Printul Albert (mai tarziu regele George al VI-lea), a mers la colegiul naval. A ramas in Marina Regala Britanica pana in 1929 servind pe HMS Iron Duke si mai tarziu pe HMS Nelson.

Vezi si Copilaria si educatia lui Michel de Montaigne

In 1939, a fost ales Mare Maestru al Marii Loje Unite a Angliei, functie pe care a detinut-o pana la moartea sa.

Adauga un comentariu