Actualitate

George Maior, protejat de Klaus Iohannis

Publicat: 14 mai 2019
1

Presedintele Klaus Iohannis il protejeaza in continuare pe George Maior, desi ministerul de Externe i-a cerut retragerea acestuia din functia de ambasador in Statele Unite.

Sfarsitul rusinos al domnului George Maior
A trecut o saptamana de la solicitare, dar presedintele nu a dat niciun semn ca vrea sa o ia in seama. De altfel, legea nu il obliga pe Iohannis sa se conformeze intr-o anumita perioada de timp, presedintele fiind cel care ia decizia finala in astfel de cazuri.
Cu alte cuvinte, legea nu il obliga pe Klaus Iohannis sa aiba un termen exact pana la care poate sa raspunda solicitarii venita din partea ministrului de Externe, Teodor Melescanu, dar nu il obliga nici sa semneze rechemarea din functia de ambasador a lui George Maior in Romania si inlocuirea cu un alt ambasador.

Klaus Iohannis, despre cazul George Maior: Voi analiza dupa Summit

George Maior este unul dintre principalii semnatari ai protocoalelor, care au functionat in perioada in care era director al Serviciului Roman de Informatii, intelegeri prin care se contituiau echipe operative din justitie si serviciul secret. Maior a fost acuzat in repetate randuri ca este cel care a permis implicarea in Justitie a SRI si a intervenit in favoarea unor anumite personaje politice.

Adauga un comentariu