Actualitate

George Maior, rusine! Ambasadorul Romaniei in SUA invata cum sa isi faca treaba de la presedintele Senatului: „Performanta pe care ati avut-o este foarte slaba”

Publicat: 12 sept. 2018
1

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, se afla in aceste momente la audieri in Comisia de politica externa a Senatului. Acesta trebuie sa ofere explicatii referitoare la declaratiile publice pe care le-a facut in ultima vreme. Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu acele vorbe rostite fara sa fie imputernicit de Ministerul de Externe "pot sa afecteze in mod serios relatia in Parteneriatul Strategic".

Citeste si: George Maior, asteptat sa dea explicatii in Comisia de politica externa din Senat – LIVE TEXT

Astfel, seful Senatului Romaniei a inceput sedinta cu o lectie importanta pentru George Maior, lucru care nu face decat sa aduca o pata de umbra asupra celui care ar trebui sa mentina relatii bune cu Statele Unite ale Americii.

"Astazi suntem in fata unei premiere absolute: un ambasador sa fie chemat sa dea explicatii pentru declaratiile facute. Declaratii pe care eu le apreciez cel putin nefericite. Din propria experienta, actiunile pe cont propriu si declaratiile exagerate sunt un adevarat taboo. Va recomand sa cititi atent declaratiile unui coleg din Ambasada Bucuresti: 'Guvernul SUA nu comenteaza opinia unor cetateni americani…'. Atunci cand un ambasador prezinta partipiuri cetatenilor romani, devine un agent politic partizan. Preluat si citat ca atare de ambasadele straine. Vreau sa subliniez cateva lucruri: vreau sa stiu daca declaratiile pe care le-ati facut au fost facute cu acordul MAE. Din punctul meu de vedere, performanta pe care ati avut-o in calitate de ambasador cu SUA este foarte slaba. Nu am vazut niciun progres legat de vizele pentru romani. Dimensiunea economica a parteneriatului. Stiu ca exista o apreciere la adresa colaborarii dintre servicii. Colaborarea cu dimensiunea economica, este zero. S-a realizat cheltuirea din buget pentru armament. Nu este meritul dumneavoastra, este angajamentul nostru. Vizita presedintelui Klaus Iohannis este un element, din 2014 de cand ati fost numit ambasador, ne-am fi asteptat la mai mult. Vreau sa va atrag atentia ca aprecierile pe care le-ati facut partizan, induc impresia ca dumneavoastra intrati in aceasta lupta interna care framanta America. Practic angajati si Guvernul Romaniei in aceasta lupta. Asa cum noi pretindem ambasadelor straine si ambasadorilor sa nu interfereze in politicile interne ale Romaniei, acelasi lucru il pretind si partenerii nostri. Am observat ca in lupta care se da intre Casa Alba si servicii, dumneavoastra v-ati permis sa criticati declaratiile anumitor oameni, a spus Tariceanu.

Comentarii
  • Asta trebuia de mult dat afara. Trimis inapoi la salajul lui iubit si pus la munca la camp. Sa ii fi fost taiata la timp macaroana, nu mai facea vizite la cetatenii americani de origine romano-salajeana plus la multi altii. Nici o presiune pe vize, prestatie foarte slaba, are dreptate Tariceanu. Zburati-l,ca nu mai e Ciolos salajeanu sa il tina in brate.

Adauga un comentariu