International

George RR Martin, dupa Game of Thrones: „Finalul cartii va fi diferit, vor fi si unicorni…”

Publicat: 25 mai 2019
1

Dupa ce ultimul episod al ”Game of Thrones“ a dezamagit pe majoritatea fanilor povestii, scriitorul George R. R. Martin, a carui saga a stat la baza scenariului, a simtit nevoia sa intervina si sa explice ca in ultimul sau roman din ”Cantec de gheata si foc“ va avea un final diferit.

”Ultimul episod. Dupa 8 sezoane grozave, Game of Thrones a ajuns la final. Este greu de crezut. Sa fi trecut aproape un deceniu de la cina mea cu regizorii David Benioff si D.B. Weiss? I-am intrebat daca stiu cine este mama lui Jon Snow. Din fericire, stiau. Asa a inceput totul. 

N-am avut nicio idee, in acea dupa-amiaza la Palmier, ca eram pe punctul de a incepe o calatorie care avea sa-mi schimbe viata. Am scris carti si povesti pentru show-uri de televiziune si film si inainte. Unele chiar s-au facut. Nu aveam de unde sa stiu ca acum va fi diferit, ca serialul nu numai ca va fi realizat, dar va deveni si cel mai de succes show de televiziune din istoria HBO, ca va castiga un numar record de premii Emmy, ca va deveni cel mai popular (si mai piratat) serial din lume si ca va transforma un grup de actori talentati, dar in mare parte necunoscuti, in celebritati si vedete importante.

Cu atat mai putin nu mi-am imaginat ca as deveni si eu cumva o celebritate … si, ca sa fiu sincer, inca nu stiu cum s-a intamplat asta. A fost o adevarata aventura, cel putin“. (…)

As putea continua, dar sunt prea multe de spus. Despartirea este o suferinta dulce-acrisoara, a scris Bard. In saptamanile si lunile ce vor veni, voi scrie despre cateva dintre momentele mele preferate de la realizarea acestui show de televiziune. Din cand in cand, ma simt nostalgic… Iar acum sunt atat de multe amintiri si prea putin timp sa le amintesc pe toate”, a scris Martin, pe blogul sau.

Cea mai asteptata informatie asteptata de fani de la George R.R. Martin este despre cum vede el sa se petreaca finalul povestii. 

”Cum se va termina totul? Aud ca fanii intreaba asta. La fel ca si serialul? Diferit? Ei bine, da. Si nu. Si da. Si nu. Si da. Si nu. Si da. Lucrez intr-un mediu foarte diferit de cel al lui David si Dan, nu uitati asta. Ei au avut sase ore pentru acest sezon final. Ma astept ca ultimele doua carti ale mele sa umple 3000 de pagini de manuscris, inainte de a fi terminat de scris… si daca sunt necesare mai multe pagini si capitole si scene, le voi adauga.

Exista personaje care nu au reusit niciodata sa apara pe ecran, iar altele care au murit in show, dar inca mai traiesc in carti. Asa ca cititorii vor afla ce s-a intamplat cu Jeyne Poole, cu Lady Stoneheart, Penny si porcul ei, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan Gallant, Aegon VI si o multime de alte personaje atat minunate, cat si mici, pe care telespectatorii nu au avut sansa sa le intalneasca. Si da, vor exista unicorni… un fel de unicorni.

Care va fi sfarsitul «real»? E o intrebare stupida. Cati copii a facut Scarlett O'Hara? (protagonista romanului ”Pe aripile vantului“, de Margaret Mitchell – N.R.). Ce spuneti de asta? Voi scrie finalul. Il veti citi. Apoi, toata lumea poate avea propriile opinii despre el si il va putea discuta pe internet“, a scris George R. R. Martin. 

Adauga un comentariu