Actualitate

George Simion, dat afară de la un eveniment la care nu fusese invitat

Publicat: 03 feb. 2022
Pe de altă parte, Simion neagă că a fost dat afară, susține că era cazat la hotelul unde se ținea conferința și că a a avut mai multe întâlniri cu liderii polonezi și VOX

Co-președintele AUR, George Simion, a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid, organizată la sfârșitul săptămânii, deoarece nu a fost invitat la eveniment, a declarat pentru G4Media.ro un purtător de cuvânt al partidului VOX, din Spania, care a organizat conferința.

Reprezentanții VOX (extrema dreaptă) s-au declarați „șocați” de comportamentul lui Simion, acuzat că a mințit într-o serie de postări pe Twitter în care a susținut că reprezintă România alături de PNȚCD la summit-ul suveraniștilor.

Pe de altă parte, Simion neagă că a fost dat afară, susține că era cazat la hotelul unde se ținea conferința și că a a avut mai multe întâlniri cu liderii polonezi și VOX.

El a explicat pentru G4Media.ro că postările de pe Twitter în care susține că se află la conferință nu sunt ale lui, ci ale echipei sale și că va cere să fie revizuite. Simion a mai încercat să se justifice cu explicația că „postările de pe Twitter sunt restricționate la un număr de caractere”.

Simion afirmă public că susține România la conferința suveraniștilor din Madrid

George Simion a susținut într-o serie de postări pe Twitter că reprezintă România la conferința suveraniștilor de la Madrid, alături de PNȚCD, însă afirmațiile sale au fost vehement dezmințite de organizatori.

Simion a reușit să facă totuși o poză cu unul din liderii VOX, europarlamentarul Jorge Buxade, în holul Hotelului VP Plaza España Design, unde se ținea conferința, pe care a și postat-o sâmbătă pe Twitter, cu următorul mesaj:

„Îl felicit pe amicul meu Jorge Buxade și partidul VOX pentru organizarea summit-ului de la Madrid. Am semnat declarația comună pentru viitorul Europei ca o uniune de națiuni suverane. Sper să ne întâlnim din nou la București la jumătatea lui Februarie.”

George Simion anunță un protest de aploare

După ce a anunțat „un comunicat important pentru țară”, George Simion, copreședinte AUR, anunță că membrii și simpatizanții partidului vor ieși „în stradă pentru facturi, prețuri și dreptate”. Simion vrea să copieze modelul protestului șoferilor de camioane din Canada. George Simion leagă astfel protestul de campania de strângere de semnături pentru demiterea președintelui Iohannis.

„Ne lipsesc 1000 de localități unde nu avem oameni care strâng semnături! Hoții vor să dea un OUG noaptea așa că diseară ieșim în Piața Victoriei iar pe 27 februarie va ieși iar AUR în stradă pentru facturi, prețuri și DREPTATE!

Lăsați localitatea voastră în comentarii (inclusiv de peste hotare) și spuneți-ne dacă ne vedem duminică, 27, la Universitate într-o coloană mare precum în Canada”, scrie George Simion pe Facebook.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț
Adauga un comentariu