Evenimente culturale

Georges-Pompidou – Centrul National de Arta si Cultura – FOTO

Publicat: 24 apr. 2013
Centrul National de Arta si Cultura Georges-Pompidou, cunoscut mai ales sub denumirea de Centrul Cultural „Georges-Pompidou”,  este o institutie policulturala situata in cartierul Beaubourg, in al 4-lea arondisment din Paris.

Situat pe malul drept al Senei, intre cartierele Halelor si Maraist chiar in centrul istoric al orasului, la mica distanta de Notre Dame si Muzeul Luvru, Centrul Pompidou se gaseste langa Les Halles, pret de secole principala piata a Parisului. 

Centrul deschis publicului in prezenta presedintelui Valéry Giscard d’Estaing, la 31 ianuarie 1977, a aparut la cererea lui Georges Pompidou, presedinte al Frantei, de a se crea, in inima Parisului, o institutie culturala originala, in intregime dedicata creatiei moderne si contemporane, in care artele plastice se invecineaza cu cartile, designul, muzica si cinematograful.

In 2006, Centrul Pompidou primea 6,6 milioane de vizitatori pe an, ceea ce il situa pe locul al treilea intre cele mai vizitate institutii din Franta, dupa Luvru si Turnul Eiffel. 
Centrul Georges-Pompidou pastreaza una dintre doua cele mai mari colectii de arta moderna si contemporana din lume, alaturi de cea a Museum of Modern Art din New York.

Adaposteste importante galerii de expozitii temporare, sali de spectacole si de cinema, si prima biblioteca de lectura publica din Europa.


loading...

Adauga un comentariu