National

Gerea, despre situatia companiilor de stat: Vinovati sunt amicii Alinei Gorghiu

Publicat: 29 iul. 2015
1
Andrei Gerea, vicepresedintele ALDE si ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, s-a aratat surprins de modul populist in care Alina Gorghiu incearca sa profite de pe urma situatiei muncitorilor unora dintre companiile a caror criza financiara inca nu a luat sfarsit. Gerea ii atrage atentia ca vinovati de aceasta situatie sunt noii parteneri politici care au pus stapanire pe PNL si in a caror guvernare a fost patronat jaful ‘baietilor destepti din energie’, asa cum o arata si anchetele aflate in derulare.  
„Nu este corect ca doamna Alina Gorghiu sa dea vina pe acest guvern pentru faptul ca unele companii in care statul este actionar majoritar se afla in situatii dificile. Ii readuc aminte doamnei Gorghiu perioada in care era in USL si in care criticam impreuna faptul ca Oltchim, Hidroelectrica, complexele energetice au ajuns in pragul falimentului din cauza jafului pe care l-au patronat cei care ii sunt, mai nou, amici politici: cei de la PDL
In prezent, dupa mai bine de doi ani de eforturi, prin limitarea gaurilor negre, a contractelor neprofitabile, Hidroelectrica a avut profit in fiecare an sub aceasta guvernare. Unde se duceau banii care astazi inseamna profit? In pusculita celor care acum au pus stapanire pe fostul PNL. Complexul Energetic Oltenia a inceput sa dea randament, iar Guvernul a facut numeroase eforturi pentru a sprijini activitatea de acolo. 
 
Spre deosebire de noul PDL, Guvernul nu a abandonat aceste companii. Incearca sa le salveze, pe unele deja a reusit, iar acolo unde administratorul special sau Consiliul de Supraveghere decid si disponibilizari, se iau toate masurile, de la salarii compensatorii la programe de reprofesionalizare si gasirea de noi investitori in acele zone, pentru ca oamenii sa treaca peste aceasta perioada.
Despre ‘mantogaria’ de la Complexul Energetic Oltenia, despre cum au jefuit cei de la PDL, o poate spune fiecare angajat de la Oltchim, de la Hidroelectrica sau Complexul Energetic Hunedoara. Cea mai elocventa dovada o reprezinta anchetele pe care institutii ale statului le desfasoara acolo, anchete care vizeaza guvernarea portocalie, adica aceiasi oameni care incearca sa revina la putere sub culorile PNL.

Aceiasi pedelisti care au marit TVA si au taiat salariile si pensiile ca sa aiba ei ce fura, iar cum saboteaza noul Cod Fiscal, afectand interesele mediului privat si ale tuturor cetatenilor, doar pentru ca acest guvern si-a asumat responsabilitatea de a readuce Romania in prim-planul optiunilor investitorilor straini goniti de politica dusa pana in 2012″, a precizat Andrei Gerea.

Adauga un comentariu