International

Gerhard Schroeder indeamna UE si Rusia sa „iasa din spirala sanctiunilor”

Publicat: 01 oct. 2014
1

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, prieten cu Vladimir Putin, a indemnat miercuri Uniunea Europeana si Rusia sa „iasa din spirala sanctiunilor”, in pofida crizei ucrainene, in cursul unei conferinte la Rostock (nordul Germaniei), relateaza AFP.

Sanctiunile reciproce dauneaza imens celor doua parti”, a declarat Schroeder, intr-un discurs sustinut in fata a 400 de participanti la o conferinta pe tema relatiilor economice germano-ruse.

Citeste si Sanctiunile au inceput sa creeze probleme mai mari Europei decat Rusiei. Vezi cine sustine

„De aceea ii indemn pe politicienii europeni si pe cei rusi sa iasa din spirala sanctiunilor economice, din ce in ce mai dure”, a declarat fostul cancelar social-democrat (1998-2005), care a devenit presedintele Consiliului de supraveghere al Nord Stream, gazoductul care leaga Rusia si Europa via Marea Baltica.

El a pledat in favoarea dialogului, „singura modalitate de a face sa renasca increderea”.

Citeste si Vladimir Putin cere Comisiei Europene sa revizuiasca acordul de asociere cu Ucraina

„Pacea si stabilitatea pe continentul nostru nu pot domni decat daca exista un parteneriat solid cu Rusia”, a adaugat el, subliniind ca Moscova nu ar trebui izolata.

In luna aprilie, Gerhard Schroeder si-a sarbatorit implinirea varstei de 70 de ani in compania lui Vladimir Putin, o initiativa criticata dur in Germania, in plina criza ucraineana.

Citeste si Putin vrea sa confiste proprietatile altor state, inclusiv ambasadele

Schroeder a adoptat doi copii rusi, cu ajutorul, potrivit presei, presedintelui Putin, care a fost agent KGB la Dresda, in fosta Germanie de Est comunista.

Adauga un comentariu