International

Germania construieşte primele adăposturi „ale foamei”

Publicat: 12 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Germania construieşte primele adăposturi ale foamei
Germania a trecut la raționalizarea apei, la reducerea luminozității stradale și închiderea piscinelor

Germania construiește „adăposturile foamei”. Una dintre cele mai puternice state ale Uniunii Europene s-a hotărât să construiască în centrele de vaccinare, acum nefolosite, aceste centre speciale de încălzire, numite „adăposturile foamei”, pentru cei care nu își permit să plătească utilitățile.

Germania construiește „adăposturile foamei”

Aşadar, Germania va utiliza centrele folosite anterior în pandemia de Covid-19, care acum vor fi transformate în „adăposturile foamei”, mai exact, în locuri de încălzire pentru germanii care nu-și mai permit plata facturilor.

Totodată, reamintim că primele centre de încălzire din Germania au fost înființate în anul 1929 când a fost Marea Recesiune în Europa. În prezent, nemții se tem după ce Vladimir Putin a închis conducta Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanță pentru 10 zile.

Deocamdată, se pare că România nu depinde de gazul rusesc. Acum, întrebarea este, ce se va întâmpla dacă țările din vest vor veni către România şi vor face apel la rezervele noastre? Este un scenariu posibil în acest moment.

De asemenea, există și un avertisment dat de vicepreședintele Comisiei Europene, France Tiamermance, cel care a declarat că Vladimir Putin folosește toate mijloacele pe care le are pentru a crea conflicte în societățile noastre, așa că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă foarte dificilă.

Ministrul francez al Economiei a cerut şi el, la rândul său, să se facă pregătiri pentru o întrerupere totală a livrărilor de gaz rusesc, opțiunea aceasta fiind cea mai probabilă.

Menţionăm că în acest moment, Germania a trecut la raționalizarea apei, la reducerea luminozității stradale și închiderea piscinelor.

Avertismentul ONU asupra foametei

În cadrul aceluiași context, precizăm că foametea la nivel mondial s-a accentuat din nou, încă de anul trecut, după ce a crescut în anul 2020 din cauza pandemiei de Covid-19. Și având în vedere situația actuală, anume războiul din Ucraina şi schimbările climatice ce ameninţă ca în acest an să aibă o amploare şi să provoace o migraţie în masă la o ”scară fără precedent”.

În acest moment, cifrele arată ca nivelurile foametei la nivel mondial au rămas relativ neschimbate între 2015 şi 2019.

”Există un pericol real că aceste cifre vor creşte şi mai mult în lunile următoare. Rezultatul va fi destabilizarea globală, foametea şi migraţia în masă la o scară fără precedent. Trebuie să acţionăm astăzi pentru a preveni această catastrofă care se profilează ”, a spus directorul general al PAM, David Beasley.

Beasley a mai precizat că creşterile de preţuri la alimente, combustibil şi îngrăşăminte rezultate din războiul Rusia-Ucraina ameninţă să împingă ţările în foamete. Totodată, Rusia şi Ucraina sunt al treilea şi, respectiv, al patrulea exportator mondial de cereale, în timp ce Rusia este un exportator cheie de combustibil şi îngrăşăminte. Cu toate că războiul le-a perturbat exporturile, acest lucru doar a împins preţurile mondiale ale alimentelor la niveluri record şi a declanşat proteste în ţările în curs de dezvoltare, care se confruntă deja cu preţurile ridicate ale alimentelor din cauza perturbărilor lanţului de aprovizionare legate de COVID-19.

Cu toate acestea, membrii Organizaţiei Naţiunilor Unite au reuşit să uimească o planetă întreagă, cu doar un simplu articol. Subiectul amplu discutat de ONU a fost cel al foametei mondiale, unde menţionează că oamenii flămânzi sunt cei mai productivi, mai ales acolo unde este nevoie de muncă fizică.

În acest caz, Germania își ia precauții și construieşte primele adăposturi „ale foamei”.

Adauga un comentariu