Securitate

Germania ii ordona Google: Opriti colectarea si procesarea ilegala a datelor utilizatorilor

Publicat: 01 oct. 2014
5

Germania i-a ordonat companiei Google sa inceteze procesarea si colectarea, ilegala conform legilor germane, a datelor utilizatorilor serviciilor gigantului online.
 
Google incalca, prin colectarea, combinarea si procesarea datelor utilizatorilor, doua legi importante din Germania, Actul de Protectie a Datelor si Actul Telemedia, a declarat Johannes Caspar, comisarul pentru protectia datelor si libertatea informatiilor. „Practicile (companiei – n.r.) afecteaza confidentialitatea utilizatorilor Google mult peste limitele admise”, a spus acesta.

Autoritatile germane i-au cerut Google sa ia masurile necesare pentru ca utilizatorii sa poata decide daca doresc sau nu ca datele despre ei sa fie colectate, organizate si pastrate intr-o baza de date.

Caspar sustine ca Google refuza sa imunatateasca politicile de confidentialitate. Astfel, autoritatile au fost nevoite sa emita un ordin administrativ prin care sa oblige compania sa se supuna legilor din Germania. „Studiem acest ordin pentru a vedea care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i facem”, a declarat un purtator de cuvant al Google.

Potrivit autoritatii germane de protectie a datelor, Google poate realiza un profil al unui utilizator folosindu-se de datele despre locurile in care acesta a calatorit (prin Google Maps), ce interese are (in functie de cautarile din Google Search) si ce venituri, hobby-uri sau orientarea sexuala are (prin Google+).

Caspar a mai spus ca Google nu are dreptul sa realizeze si sa pastreze astfel de profiluri.

Adauga un comentariu